Pojďte se s našimi fotografiemi inspirovat na taková místa. Pojďte naplánovat lavičku nebo zákoutí, kam budete moct usednout a odpočívat. Nemyslet na práci, na problémy a prostě jen tak relaxovat, kochat se přírodou nebo výpěstky na vaší zahrádce.

A co taková lavička má mít? Především by měla být dostupná. Lavička, která je v koutu zahrady, je sice pěkné útočiště, ale jen na pár okamžiků. Mnohem více je třeba myslet na to, že lavička by měla být tam, kde budete potřebovat odpočívat. Tedy blízko míst, kde hodně pracujete. Když najdete pěkné místečko poblíž záhonků, bude to ideální.

30 nádherných zahradních laviček

O tom, jak by měla lavička vypadat, vám asi moc neřekneme. To je na každém z vás. Doporučujeme ale lavičku i s opěradlem, abyste mohli nechat odpočinout i záda. Samozřejmě, že to není podmínka.

Lavičky si můžete koupit, nebo také udělat. Stačí pár prken, dva špalíky na stojny a máte základní nejjednodušší a nejlevnější lavičku na trhu.

Můžete mít ale i složitější kousky. Tady máte třeba jednu neuvěřitelnou skládací lavičku, která se během pár sekund promění v piknikový stůl s lavičkami.

Jediná poučka, kterou vám tady asi dáme, je ta, že lavička by měla stát na pevném podkladu. Takže je lepší pod nohy dát dlaždice, nebo to alespoň pod nimi vysypat zhutnělým pískem, aby se lavička nepropadala. A vlastně ještě jedna poučka – ošetřujte ji, ať vám vydrží! Tak krásný odpočinek.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com