Na počátku potřebovala paní Ivana u svého domu vyřešit hned dva problémy. Chtěla si zvětšit obytný prostor domu a zároveň zastřešit vířivou vanu na terase. Klasická zimní zahrada se jí ale nezamlouvala, protože by v letních měsících nenabízela otevřený prostor na čerstvém vzduchu, ani přímý kontakt se zahradou. „Chtěli jsme zastřešení, které by bylo možné kdykoliv otevřít, abychom si v létě nepřipadali jako ve skleníku,“ říká paní Ivana.

Po posouzení několika možností, které se na trhu nabízely, se paní Ivana rozhodla pro posuvné zastřešení terasy CORSO od společnosti Alukov a své rozhodnutí si nemůže vynachválit. Díky tomuto zastřešení získala variabilní prostor sloužící jako další místnost, kterou lze ovšem lehkým pohybem plně otevřít a proměnit ji v běžnou terasu. Paní Ivana má na terase celoročně květiny, jídelní stůl i další vybavení, které může kdykoliv uzavřít a uzamknout před nevítanými návštěvníky. Se zastřešením má pouze minimální práci - celý systém je bezúdržbový, stačí jen jednou za čas umýt skleněné výplně a tím starost o CORSO končí.

Pro paní Ivanu se zastřešená terasa stala synonymem odpočinku a rodinné pohody. Po práci zde ráda relaxuje ve vířivé vaně a čas od času sem pozve své známé na barbecue party, kterou díky zastřešení CORSO nikdy nepřekazí náhlý déšť, ochlazení nebo otravný hmyz. „Často u nás pořádáme rodinná setkání, při kterých si děti hrají venku a dospělí popíjejí víno na terase. Zastřešení navíc snižuje hluk, takže můžeme na terase sedět až do pozdních hodin bez obav, že bychom rušili sousedy,“ dodává paní Ivana. Pro úplné soukromí může paní Ivana zatáhnout zabudované stínění, aby ji v jejím rozjímaní nic nerušilo.

Videorecenze posuvného zastřešení paní Ivany:

Více recenzí naleznete zde.

Společnost Alukov, která zastřešení vyrábí a dodává, zaměřila paní Jitce terasu a navrhla jí zastřešení na míru tak, aby nejlépe odpovídalo jejím představám i možnostem domu. Poté pracovníci Alukovu zastřešení na místě složili a odborně namontovali.

Pokud i vy máte zájem si prohlédnout a vyzkoušet zastřešení Alukovu, můžete navštívit showroomy zastřešení v Praze, Brně nebo v Orli u Chrudimi. Alukov vám již 20 let DOTVÁŘÍ DOMOV…

Další videorecenze naleznete zde.