Tato společenská událost okořeněná o nejrůznější druhy pochutin se v letních měsících těší velké oblibě. Největší výhodou je spojení dobrého jídla a pití s příjemným posezením venku, kde se mohou vydovádět i ti nejmenší. Nechte se unést na barbecue vlně a uspořádejte zahradní party, na kterou vaši blízcí jen tak nezapomenou! Inspiraci najdete v obchodních domech kika a kika CITY.

Výbava jako základ dobrého posezení

Pořádná grilovačka se neobejde bez kvalitní výbavy. Dbejte na to, aby vaše slavnostní barbecue tabule oslovila ještě před samotným naservírováním jídla a pití. Pohrajte si s barvami a nechte se zlákat letními motivy. Příkladem mohou být barevné podsedáky a polštářky z kolekce Aquarell, které oživí každý kus zahradního nábytku. Dalším důležitým krokem je výběr nádobí. Nebojte se použít něco jiného než tradiční porcelán, keramiku či sklo. Vhodnou alternativou je plast. Díky lehkému a v podstatě nezničitelnému materiálu jej ocení zejména rodiny s dětmi. Není větších obav než střepy a děti dohromady.

S plastovým nádobím Summer se vám to nestane. Další výhodou je praktické čištění. Na rozdíl od ostatních materiálů můžete plastové nádobí mýt v ruce i v myčce. Nehrozí vyblednutí glazury (jako například u keramického nádobí), a tak jej můžete použít znovu a znovu. Nezapomeňte ani na sebe. Správný hostitel by měl svoji zahradní sešlost náležitě reprezentovat. Pořiďte si stylovou zástěru, prostírání nebo ubrousky v americkém BBQ duchu a staňte se králem barbecue!

Setkání s přáteli a rodinou

Uspořádat zahradní party neznamená jen připravit dobré jídlo a pití, ale i důvod k setkání s našimi blízkými. Důležitou součástí této společenské události by bezesporu měla být i kvalitní zábava, která pobaví jak děti, tak dospělé. Zahrajte si na zahradníky a zabavte děti sázením rostlinek do veselých květináčů. Vybrat můžete motiv kočky, mravence, včelky a žáby. Pro dospělé, kteří si rádi hrají, bude skvělou zábavou hra „Hádej, kdo jsem!“. Spočívá v nalepení kousku papíru na čelo protivníka, na kterém je napsána pohádková či reálná postava. Úkolem soutěžících je co nejlépe popsat osobu na soupeřově čele tak, aby ji dotyčná osoba uhodla. Pokud vaše ratolesti zahradničení moc nebere, zkuste se s nimi zhoupnout na vlnách pohody. Houpací síť Renzo, imitující mořské kolébání, zapůsobí i na ty nejnáročnější jedince. V jejím měkkém náručí zrelaxují malí i velcí.

Nezapomínejte na slunce

V letních dnech nám slunce kromě dobré nálady a tepla přináší i několik nebezpečí. Spousta z nás v zápalu letního veselí zapomíná na základní ochranu. Mějte na paměti, že jen sluneční brýle nestačí. Kontakt přímého slunce bez pokrývky hlavy v lepším případě způsobuje bolest hlavy. Neváhejte a pořiďte si praktický a velký slunečník, který bude jak ochranou před silnými slunečními paprsky, tak i ozdobou vaší zahrady. Zkuste například slunečník Sombrilla, který díky důmyslně zabudovanému LED osvětlení můžete použít i večer.

Sezonní nábytek. Doplněk, který oživí každou zahradu

Nezáleží na tom, jestli máte terasu, balkón, či zahradu. Stejně jako je závěs stylovým doplňkem okna, tak i správný výběr nábytku byl, je a vždy bude nezbytnou součástí pohodlí a vkusu vaší zahrady. Ať už máte rádi plast, kov, či dřevo, jistě si v široké nabídce obchodních domů kika vyberete. Móda zahradního nábytku jde neúprosně s dobou, ale stálicí na trhu, kterou nikdy nic nezkazíte, je ratan. Jednoduchost a styl této dřevité rostlině nelze upřít. Jeho výhodou je bezesporu nízká hmotnost, velká pevnost, odolnost proti povětrnostním vlivům a snadná údržba. Pokud rádi experimentujete s barvami, nemusíte zoufat. Ratan, stejně jako jiné druhy dřeva, můžete barvit či lakovat dle libosti. Pokud ale přeci jen fandíte plastovému provedení, které je na údržbu ještě snadnější, neváhejte a pořiďte si například židle Bozen, které jsou velmi povedenou imitací ratanu v přírodních barvách. V kombinaci se stolem Bozen z akátového dřeva bude váš jídelní či relaxační koutek dokonalý. Jestliže disponujete příliš malým prostorem a máte raději úspornější řešení, zkuste houpací křeslo Dewdrop. Můžete jím ozdobit obývací pokoj, nebo jej použít jako pohodlný doplněk pro večerní relaxování se sklenkou vína na terase. Co víc si přát!

Ponořte se do letní nálady ve světě kika i vy!

kika 3x v Praze, Brno, Plzeň, Ostrava, Olomouc a Liberec