Pro nejmenší děti najdete na trhu také nafukovací brouzdaliště s hloubkou pouhých 8 centimetrů, nebo nafukovací bazének s miniskluzavkou a zvířátky. Pokud plánujete, že bazén budou využívat také dospělé osoby, pak byste měli počítat s bazénem větších rozměrů.

Klasický zapuštěný zahradní bazén je skvělá volba, ale kromě nutnosti velkého prostoru pro jeho umístění na zahradě, je jeho stavba poměrně složitou a finančně náročnou záležitostí.

Pokud se chcete koupat bez nutnosti vyřizování stavebního povolení, bez komplikací spojených se stavebními pracemi a nutnosti vysoké investice, pořiďte si nadzemní bazén. Instalace těchto bazénů je rychlá, nenáročná, bez nutnosti kopat a vyřizovat povolení. Navíc, některé typy nadzemních bazénů lze po sezoně demontovat a uklidit, takže po skončení léta můžete prostor na zahradě využít na jiné aktivity.

Pokud máte na zahradě místa dost, můžete si pořídit i celoroční nadzemní bazén. Tyto bazény jsou vyrobeny z vysoce kvalitního plechu, který je ošetřen proti korozi a pro ochranu proti mrazu oblepen měkkou vrstvou PVC. Díky tomu je můžete ponechat na zahradě celý rok. Není nutné vypustit z nich vodu a můžete je na zimu pouze přikrýt ochrannou plachtou. Pokud je budete správně udržovat, odmění se vám vysokou životností.

Pokud vám více vyhovuje dočasné umístění bazénu, pak zvolte sezonní nadzemní bazén s konstrukcí, anebo samonosný nadzemní bazén s extrémně jednoduchou instalací. Oba typy lze po skončení sezony demontovat a uklidit.

Samonosné sezonní nadzemní bazény jsou vyrobeny z měkčeného, vysoce odolného třívrstvého PVC. Horní okraj tvoří nafukovací prstenec, který se na začátku instalace bazénu nafoukne, a pak se díky němu a stoupajícímu vodnímu sloupci při napouštění bazénu stěny samy postaví. Výhodou samonosných bazénů je především to, že nemají žádné ostré hrany, proto jsou velmi vhodné pro koupání s dětmi. Tyto bazény ve tvaru oválu nebo kruhu ve velikostech od 2,44 m do 5,5 m jsou hluboké od 0,76 m do 1,22 m. K bazénu si můžete dokoupit schůdky, pískovou či kartušovou filtraci, solární ohřev nebo UV lampu.

Sezonní nadzemní bazény s konstrukcí z ocelových trubek a plechu, která je obtažená třívrstvým odolným PVC, jsou stabilnější a díky tomu oblíbené u dospělých. Vyrábí se ve tvaru kruhu nebo obdélníku, s hloubkou od 1,22 do 1,32 m. Bazény s konstrukcí se dodávají v kompletu se vším, co je potřeba k jejich použití a údržbě, včetně schůdků, filtrace, podložky pod bazén, krycí plachty a skimmeru. Dokoupíte pouze chemii na úpravu vody.

O úchvatnosti relaxace ve vířivce je zbytečné diskutovat. Koupel ve víru bublinek je neopakovatelným zážitkem a po tomto druhu vodní relaxace nejspíš někdy zatoužil každý z nás. Pokud myslíte, že si tento zážitek pro finanční náročnost nemůžete dovolit, nejspíš nevíte, že existují i nafukovací vířivé bazény, které jsou mnohem levnější než klasické laminátové vířivky. A jejich instalace je navíc tak jednoduchá, že k relaxaci uprostřed víru bublinek můžete mít vše připraveno zhruba za deset minut. Nafukovací vířivé bazény můžete vybírat z mnoha tvarů a velikostí. V nabídce jsou modely pro použití v interiéru i exteriéru, pro dvě až šest osob.

Ať už si vyberete nafukovací bazének pro děti, celoroční, či sezonní nadzemní bazén, nebo nafukovací vířivku, vaše léto může být během několika krátkých chvil mnohem pohodovější.