V zásadě jde o to, abychom při grilovačce nemuseli pořád courat do kuchyně, když chceme sobě nebo návštěvě dolít skleničku. Kromě stolku na občerstvení a připravované jídlo je vhodné mít i zvláštní stolek či pult, kam umístíme nápoje a chladicí box. Takový stolek či pult musí být samozřejmě stabilní a poskytnout dostatečnou plochu nebo úložný prostor, aby se sem vešlo dostatečné množství nápojů pro případ, že se vám sejde deset lidí a každý pije něco jiného.

Můžete to pojmout ve velkém stylu a zřídit si permanentní bar v altánku nebo pod stříškou, který bude sloužit jako místo k posezení pro pánskou společnost. Nemáte-li k tomu na zahradě dost místa, stačí bar menší, nejlépe pojízdný, který snadno schováte před deštěm do domu či do kůlny.

Jestliže se necítíte na vlastnoruční výrobu, porozhlédněte se po takových firmách, které se na zahradní bary specializují. Na trhu dnes seženete bary mobilní i skládací, jež se dají přepravovat autem, a mohou být vyrobeny na míru s různým příslušenstvím a typem pracovní desky. Podle gusta si tak můžete nechat zhotovit pivní bar, gril bar nebo bar určený primárně k přípravě míchaných nápojů.

Při výběru zahradního baru se soustřeďte zejména na materiál, ze kterého je vyroben. Mějte na paměti, že musí dobře snášet vlhkost i přímý kontakt s vodou. Kromě toho také chcete, aby vám vydržel dlouhá léta, nikoli jen jednu sezonu.

A protože pořádná grilovačka nekončí s večeří, ale protahuje se do pozdních hodin, nesmíme zapomenout na osvětlení. Velice efektně bude vypadat bar ozdobený LED páskami, které pomohou osvětlit jednotlivé sekce pracovní desky, kde to nejvíc potřebujete.