S plynovým zahradním grilem se hladu bát nemusíte

Hlavní výhodou grilu na plyn je rychlost a jednoduché použití. Než se sousedovi konečně povede zapálit připravenou hromádku dřevěného uhlí a po půl hodině nahřeje gril, budete už dávno po jídle. Stačí vám totiž jen otočit knoflíkem a ušetřený čas můžete věnovat přátelům a rodině. Regulaci teploty zvládne kdokoli a chutný oběd připravíte za čtvrt hodinky.

Nebojte se pozvat třeba tucet přátel

Plynové grily se často vyrábí ve větším provedení. Díky tomu můžete bez problému připravit jídlo pro větší množství lidí bez toho, aby museli zdlouhavě čekat na plátek masa. Zároveň je většina plynových grilů opatřena druhým vrchním roštem, na kterém připravíte například chutnou zeleninu.

Grilování bez kouře nijak neovlivní chuť

Mnoho lidí mylně tvrdí, že lahodné chuti grilovaného masa docílíte jedině na uhlí. Grilováním bez kouře však dosáhnete naprosto stejné šťavnatosti, chuti a vůně. Vyzkoušejte si to sami, rozdíl určitě nepoznáte. Rozhodně vám také nebude chybět kouř, který se roznese všemi směry. Vaše oblečení nenačichne a sousedé ucítí jen linoucí se vůni masa.

Na plynu si připravíte zdravější jídlo

Při grilování se od masa odděluje šťáva, která stéká a kape do ohně. U grilů na dřevěné uhlí dochází při kontaktu s uhlíky k přepalování tuků, a vznikají tak škodlivé výpary. Zahradní plynové grily mají odkapávací žlábek, který tuk odvádí mimo gril. Vy si tak dopřejete zdravější pokrmy, a navíc strávíte daleko méně času čištěním mastného grilu.

Ten správný plynový gril najdete v Uni Hobby

Pro plynový gril si zajděte například do Uni Hobby. Najdete tam grily v různých velikostech, od přenosného až po špičkový gril od značky Weber. Ideálním řešením je kvalitní nerezový gril Keansburg, který má elegantní design a skvělé užitné vlastnosti. Pokud toužíte po opravdové kvalitě, vsaďte na gril Manhattan. Díky mnoha doplňkům na něm připravíte i chutné grilované kuře v celku. Nevíte-li si rady, nebojte se zeptat proškoleného personálu. Rád vám s výběrem poradí.