Oáza klidu Simony Krainové se nachází ve Středočeském kraji, kam s manželem a dětmi jezdí z Prahy relaxovat do přírody. Především v létě tráví rodina hodně času na terase, která poskytuje krásný výhled na okolní krajinu.

Pergola, která nenaruší výhled

Právě krása okolí dlouhou dobu Simonu Krainovou odrazovala od instalace pergoly. Nechtěla totiž narušit krásný výhled ze své terasy na okolní přírodu a západy slunce. Letošní extrémně horké léto, kdy ostré slunce učinilo terasu skutečně neobyvatelnou, nakonec ale rodinu přesvědčilo, že pořízení pergoly je nutné.

Vybrali si hliníkovou pergolu s naklápěcími lamelami PLACEO od českého výrobce Alaris, která svou konstrukcí výhled příliš nenarušuje a nebrání Simoně dívat se na krásné západy slunce. Díky naklápěcím lamelám pak pergola stíní sluneční paprsky, ale zároveň může vzduch volně proudit. Pocitově je tak pod pergolou chladněji. Hliníkové lamely se samozřejmě dají i zcela uzavřít, takže poskytují plnou ochranu před deštěm a sněhem.

Inteligentní terasa poslechne smartphone, počítač i dálkový ovladač

Od firmy SunSystem si Simona Krainová nechala nainstalovat nejen hliníkovou pergolu, ale i venkovní žaluzie Z-90 od značky NEVA, které jsou na všech oknech domu. Lamely pergoly a venkovní žaluzie spolu krásně ladí a stínění se nastavuje pomocí inteligentní domácnosti Somfy. Ta umožní ovládat oba tyto typy stínění pomocí dálkového ovladače Somfy, ale také pouhým použitím počítače či smartphonu, do kterého stačí nainstalovat speciální aplikaci Somfy. Tato trendy vymoženost pak Simoně umožní ovládat stínění terasy a domu, i když bude třeba na dovolené v zahraničí.