Klasikou, která se nikdy neokouká, je zahradní nábytek z masivního dřeva. Při správné péči vám dřevěný nábytek vydrží pěkný dlouhá léta; když začne stárnout, můžete ho zbrousit a znovu natřít, aby vypadal jako nový. Je však třeba počítat s tím, že stolky a sedačky z levnějších domácích dřevin, jako je smrk nebo borovice, budou podléhat změnám počasí a na zimu je budete muset uskladnit v chladnější větrané místnosti.

S teplotními výkyvy se lépe vyrovnávají dřeviny exotické - dlouhodobé oblibě se těší například teak, který díky obsahu kaučuku a teakového oleje vydrží venku po celý rok. Pro zachování původního vzhledu ho jen pravidelně natřete olejem.

Hitem současnosti je venkovní nábytek z umělého ratanu, jenž je oproti ratanu přírodnímu naprosto bezúdržbový, vydrží mrazy i horké slunce. Doplňuje se nepromokavým polstrováním a vytvoří pocit pohodlí jako v obýváku. Základ nejkvalitnějších souprav z umělého ratanu tvoří hliníková konstrukce; hliník je lehký, nerezaví a jen tak ho nezničíte. Pro výrobu venkovního nábytku je proto ideálním materiálem.

Ve fotogalerii najdete malou přehlídku novinek, které jsou letos v nabídce: