Přesto by venkovních světel nemělo být na pozemku příliš mnoho, aby svým svitem nerušila sousedy nebo kolemjdoucí. Doporučuje se použít bodové osvětlení a nasměrovat ho na nejvíce používané prostory, tedy: vstupní dveře, schodiště a vjezd do garáže (funkčním řešením je zde osvětlení samotného vjezdu do garáže). Nejlépe se osvědčuje LED osvětlení v provedení do exteriéru, s pohybovým a soumrakovým čidlem. Světlo se tím pádem zapíná pouze tehdy, kdy je to potřeba, a kromě toho nás upozorňuje na nezvané hosty na našem pozemku nebo v jeho blízkosti.

Stejně jako například při volbě osvětlení v koupelně, i zde je třeba zohlednit stupeň krytí IP a také materiál, ze kterého jsou svítidla vyrobena. Venku musí být stupeň krytí IP vysoký, osvětlovací tělesa jsou zde totiž vystavena působení prachu a vody. Minimální stupeň krytí použitého svítidla by měl být IP 44. Co se týká odolností použitých materiálů, nejlépe se osvědčují výrobky z nerezu a hliníku.

Realizaci zahradního osvětlení by měla předcházet zralá úvaha. Příliš mnoho náhodně rozmístěných světelných bodů může úplně zničit krásu a uspořádání zeleně. Naopak vhodně zvolená koncepce propůjčí zahradě tajemný nádech a magickou krásu. Pomocí stavitelných reflektorů můžeme optimálně nasvítit ty nejokázalejší rostliny v naší zahradě z nejvhodnějších míst a úhlů.

Pozoruhodných efektů lze dosáhnout vhodným nasvícením takových prvků, jako jsou například zahradní jezírko či altánek. Pokud je zahrada místem společenských setkání, stojí za to použít bodové reflektory a umístit je v místech, která vyžadují nejlepší osvětlení. Je také možné vybírat ze široké nabídky svítidel, jež jsou odvozena od lampionů, anebo ze sortimentu ozdobného osvětlení stolů.