Terasy WoodPlastic® jsou atraktivní, bezpečné a jejich životnost se počítá na desítky let. Prkna z kvalitního WPC (Wood-Plastic Composite) odolávají veškerým klimatickým vlivům a velkému zatížení bez ztráty reprezentativního vzhledu a jedinečných vlastností.

Díky patentované směsi a licenci na unikátní americkou technologii výroby Strandex dokážou terasy z originálního dřevěného kompozitu WoodPlastic® bez problémů a dlouhodobě čelit dešti, sněhu, mrazu i UV záření. Prkna jsou minimálně nasákavá a rezistentní vůči bazénové chemii i slané vodě.

Odolnost teras WoodPlastic® je mimořádná a péče, kterou vyžadují, naprosto minimální. Veškerá údržba spočívá v občasném opláchnutí vodou, mastné fleky lze umýt saponátem. Dvakrát do roka je vhodné odstranit ze spár prach a nečistoty a terasu omést. Žádné natírání, olejování ani impregnace.

Prkna s plným profilem jsou sázkou na jistotu

Výrobky WoodPlastic® používají dřevo z obnovitelných zdrojů, jsou 100% recyklovatelné, neobsahují žádné toxické látky a není třeba je chemicky ošetřovat. Na masivních prknech s plným profilem se netvoří třísky ani štěpy a mají protiskluzový povrch, který je zároveň velice příjemný na dotyk.

Prkna WoodPlastic® lze navrtávat, zkracovat nebo zařezávat stejně jako běžná prkna ze dřeva. Velkou výhodou oproti dřevu je, že kompozit je možné po zahřátí ohýbat. To je ideální vlastnost pro tvarování zakončovacích lišt do požadovaných oblouků především u bazénů nebo kolem schodů.

Plná terasová prkna jsou tuhá a mají velkou nosnost. Díky svému profilu se nemusí složitě kotvit k podloží, což usnadňuje a zlevňuje jejich montáž. Plnoprofilová prkna WoodPlastic® jsou ideální všude tam, kde lze předpokládat větší namáhání, například kolem schodů nebo bazénů.

Terasy s dokonalou dřevěnou texturou

Na rozdíl od dutých prken nemůže u těch s plným profilem dojít k lámání ani drolení, a to ani po desítkách let intenzivního používání. Mnohá levnější dutá prkna, často dovážená ve velkých objemech z Asie, nedokážou naplnit vysoká očekávání zákazníků, která si s materiálem WPC oprávněně spojují.

Prkna WoodPlastic® se nekroutí a jejich barva se výrazně nemění. Poté, co barevný odstín nepatrně vyzraje působením slunce a deště, zůstává sympaticky přirozený. Díky celkovému probarvení lze prkna v případě potřeby jemně zbrousit bez nebezpečí změny barevnosti či struktury povrchu.

Terasám WoodPlastic® je společná dokonalá dřevěná textura. Vybírat lze jak z prken s výrazným designem, tak z těch, které osloví milovníky čistých linií a materiálů příjemných na dotyk. Prkna jsou k dispozici v široké škále barevných odstínů, které je umožňují sladit s ostatními prvky v exteriéru.

Pomůžeme vám s výběrem i instalací terasy

Prkna WoodPlastic® představují vynikající řešení na exponovaných místech nebo tam, kde hrozí riziko uklouznutí. Vzhledem k tomu, že jsou podrobována testům v mezinárodních laboratořích, disponují osvědčeními potvrzujícími jejich vhodnost pro použití i ve veřejných prostorách.

WPC – WoodPlastic disponuje rozsáhlou sítí terasových center a zkušených certifikovaných partnerů. Ti vám pomohou s výběrem povrchů prken a jejich barev a následně vám terasu zdarma navrhnou a vypracují nezávaznou kalkulaci. V případě zájmu novou terasu rychle a profesionálně nainstalují.

Více informací o produktech WoodPlastic® najdete na www.woodplastic.cz.