Ne všechny venkovní polštáře a polstry odolají silnějšímu dešti. Pro věci z terasy, které nechceme nechat zmoknout, nebo je třeba jen hodláme uklízet na noc, abychom neměli venku nepořádek, je třeba vyhradit praktické úložiště. V garáži mohou textilie "načichnout" nepříjemným odérem, zahradní domek je možná plný nářadí, nebo se vám na zahrádku ani nevejde.

Úložný prostor pro venkovní využití nabízejí tzv. venkovní boxy, které se vyrábějí z plastu, umělého ratanu nebo z odolného dřeva. Umělý ratan obvykle vyhrává, co se týče odolnosti vůči vlivům počasí, výkyvům teplot a UV záření. Může stát na zahradě bez obav po celý rok, protože odolá i mrazu.

Při výběru venkovního boxu samozřejmě hledíme i na to, aby se nám vzhledově hodil k již pořízenému zahradnímu nábytku. Prohlédněte si ale jeho provedení a ujistěte se, že do něj nebude zatékat. U některých boxů totiž výrobci počítají s tím, že budou stát pod střechou. Nepromokavé boxy mívají voděodolnou výstelku, která zaručí, že uskladněné věci zůstanou suché, i když box postavíte na déšť.

Šikovné jsou také uzamykatelné venkovní skříně, kam se dají venkovní předměty naskládat pěkně přehledně do polic. Lze v nich skladovat například i potřeby ke grilování.

Pokud zahradní nábytek pro terasu teprve vybíráte, výhodným řešením pro vás mohou být lavice, sedačky či stolky s již zabudovaným úložným prostorem. Tyto multifunkční kusy nábytku oceníte zejména na malých terasách a případně i balkonech, kam by se už samostatně stojící úložný box nevešel.