Základem každého zahradního posezení je bezesporu stůl s židlemi, případně zahradní lavice, křesílka a jiný nábytek určený do exteriéru. Vyroben může být z mnoha různých materiálů. My se na ty nejznámější podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích.

Masiv jako tradiční volba

Milujete přírodní přirozenou krásu dřeva? Pak pro vás bude zřejmě jasnou volbou masiv. Jeho hlavní předností je fakt, že zahradní nábytek bude bytelný a jen tak se neponičí. Vyznačuje se mimo jiné také maximální nosností. Ať už položíte na stůl cokoli, můžete si být jistí, že se nijak neohne, nepraskne, nebo se nijak jinak nezničí. I lavice či židle vyrobené z masivního dřeva jsou maximálně bytelné. Pokud se tedy posadí člověk mající vyšší tělesnou hmotnost, rozhodně se nic nestane. Vzhled zahradního nábytku z masivního dřeva je unikátní. Když se navíc zvolí nějaký hezký lak, bude nábytek vašemu exteriéru dokonale slušet se vším všudy. Půjdou vidět letokruhy a vše, co k masivnímu dřevu jako takovému patří. Mezi nevýhody zahradního nábytku z masivního dřeva se řadí fakt, že je opravdu těžký. Stěhovat jej není zrovna dvakrát jednoduché. Mnohdy je dokonce ukotven přímo k zemi v určitém místě, kde zůstává po celou dobu. Rozhodně je třeba myslet také na pravidelné natírání takovéhoto zahradního nábytku. Mnozí lidé si navíc ještě dokupují podušky, které přece jenom zpříjemní posezení na tvrdém dřevěném podkladu. Jinak je masivní zahradní nábytek také poměrně drahý.

Skládací dřevěný nábytek

Pokud nechcete masivní nábytek právě z důvodů jeho velikosti a ne zrovna optimální manipulace s ním, vsaďte všechno na klasický nábytek skládací. Ten je poměrně lehký, cenově dostupný a vzhledově také neurazí. Vybírat jej můžete ve spoustě různých variací. Hodně oblíbené jsou především cizokrajné dřeviny. Jen byste si před nákupem měli zkontrolovat pevnost jednotlivých spojů, samotný spojovací materiál a další součásti tohoto nábytku. Jinak je třeba také jak stoly, tak i židle a křesla opatřit minimálně jednou za sezonu ochrannou vrstvou laku. Budete-li tento nábytek nakupovat, podívejte se určitě na slevové kupóny do obchodu Moebelix.cz, můžete tak ušetřit nemalou částku.

Kov v kombinaci s plastem

Jestliže se nehodláte o zahradní nábytek pravidelně starat, pak není problém vybrat takový, který má kovovou konstrukci a plastové výplně. Stoly tohoto typu jsou často doplňovány stohovatelnými židlemi, jež představují kombinaci kovu a síťoviny. Cenově nejde o nijak extrémní záležitost. Dokonce se prodávají i sety. Tento nábytek vypadá hezky, něco vydrží a stačí jej pouze občas setřít. K dostání bývají často také stoly vyznačující se specifickou skleněnou deskou. Ta sice vypadá stylově, ale při větších teplotách se hodně nahřívá. V mnohých případech ale bývá stůl pod střechou, takže na něj sluneční paprsky přímo nedopadají.

Přírodní a umělý ratan

Oba dva materiály jsou také moderní, a to hlavně v případě sestav nejrůznějších křesílek a malých venkovních stolků. Jak přírodní, tak i umělý ratan nabízí vysokou míru komfortu. Do křesílka se člověk doslova zaboří a může si užívat pohodu na zahradě obklopený všudypřítomnou zelení. Pokud navíc zamíříte na portál Bonipo, získáte na tento nábytek poměrně zajímavé slevy.