V letošním roce ještě posilujeme architekturu, design a lidský rozměr bydlení a stavění. A pro inspiraci nabízíme více rodinných domů.

V každém čísle najdete velký profilový rozhovor s „prvoligovou“ osobností české architektury a stavebnictví. V nejnovějším čísle (vychází 17. ledna) vypráví o rodinných domech architekt Ladislav Lábus. Jeho hlavní teze zní: Rodinný dům nemůže mít každý. Jinak celou republiku pokryje řídká satelitní zástavba. Souhlasíte? Napište svůj názor ZDE.

V každém čísle najdete novou rubriku Lidé z branže. Kdo něco zajímavého řekl, kdo vyhrál nějakou cenu, kdo přišel se zajímavým projektem, vyhrál architektonickou soutěž

Mimořádný prostor v časopise má interiér, interiérový design - nebo chcete-li zařizování domů. Horkou novinkou je rubrika Skicář Veroniky Haroldové. Bytová architektka v něm bude ukazovat, proč je ten který pokoj zařízený dobře. A prozrazovat tak vlastně tajemství a triky interiérových designérů, které můžete využít i ve svém domě či bytě. Rubrika doplňuje silnou interiérovou nabídku v každém čísle časopisu: dvě velká interiérová témata každý měsíc, rubriky Dům a design, Co s tím, Dům a megabajty, Inspirujte se… A ještě k paní architektce: její texty můžete číst (a skutečně je čtete) i ZDE.

Do časopisu budeme také zařazovat ještě více rodinných domů. Velké návštěvy mimořádných staveb, pozoruhodné Domy kolem nás, podrobné informace o nabízených typových a individuálních projektech. A navíc novinka Domy našich čtenářů. Ta závisí hodně na vás: posílejte nám fotografie svých domků a zahrad. Rádi otiskneme.

Také na webu přibývá architektury. To mě baví. Kromě „vážných“ věcí přibývá i „úchyláren“. To mě baví obzvláště. Z posledních věcí: dům z vraku letadla, z pivních flašek, dům jako krytá cvičná stěna pro horolezce, dům pro kočky