Čeká nás ještě spousta práce a investic, než se dostaneme k fasádě. Uvažujeme o tom, že přistavíme prosklené křídlo. Abychom mohli naši ložnici přemístit do přízemí a přenechat podkroví plně dětem. Nebude to totiž tak dlouho trvat a Tonička, Ferda a Máňa budou chtít více soukromí. Samostatné pokoje, například. V určitém věku také nebude úplně vhodné, aby jejich noční návštěvy procházely přes ložnici rodičů.

Přemýšlíme také o průchodu - schodišti do suterénu (nyní musíme přes dvůr).

A to už vůbec nemluvím o úplně bláznivých nápadech: kupříkladu vybudovat v suterénu lázně. Navíc je před námi řada technických úprav: do suterénu např. při silných deštích či tání sněhu zatéká.

Přesto průběžně přemýšlím o tom, jakou nakonec vybrat fasádu (plus zateplení). Momentálně se přikláním ke dřevěnému obkladu. Brutálnímu, nelakovanému, přirozeně patinujícímu. Ale měl jsem i omítkové období, ocelové apod.

Připravil jsem vizualizace základních výtvarných řešení fasády. Samozřejmě, každá varianta může mít řadu poddruhů: dřevěný obklad může mít nekonečné množství odstínů, může být vodorovný či svislý a tak dále.

A nakonec: také půjde o peníze, o to, kolik si na novou fasádu vyšéfredaktoruji.

Jakou fasádu byste pro můj dům zvolili vy? Pište, raďte…