Najít parcelu, která bude vyhovovat vašim požadavkům, na které nebude zakuklený žádný problém a její cena se šplhat do astronomických výšin, je opravdu oříšek. Také jsme hledaly, nakonec našly, bohužel jedno ALE přece jen zůstalo. S tím, jak naše hledání vhodné lokality a pozemku probíhalo, vás dnes prostřednictvím mého blogu seznámím.

Výběr pozemku je veledůležitá záležitost. Je při tom třeba myslet nejen na potřeby, které máme v současné době, ale i na potřeby budoucí (o kterých vlastně ještě nic nevíme, takže si v tomto případě necháme poradit).

Chtěly jsme koupit pozemek ve městě, na které jsme zvyklé... ale ta cena! Proto jsme hledaly v okruhu deseti kilometrů. A podařilo se! Jedná se o vesnici Dolní Pěna, přiléhající k městu Jindřichův Hradec. Autem jsme ve městě za pět minut, na kole za patnáct (tento údaj mám zjištěný od cyklistů – na kole jsem tam nejela). Ve zmiňované vesnici nám byla nabídnuta krásná, velká (1800 m2) parcela za slušný peníz. Byla levnější než okolní parcely, protože přes ni prochází vysokotlak plynu. K tomu nám řekli, že to není žádný problém a že se na ni „barák v pohodě vejde“.

Investorka parcelu koupila a poté jsme začaly od lidí slýchat, že o pozemek byl velký zájem, ale všichni si koupi rozmysleli právě kvůli vysokotlaku. A jelikož jsme ženy, tak nám to vůbec nevadilo, nějaký vysokotlak nás přece nemůže rozhodit. ALE! Pomalu jsme začaly zjišťovat všechna omezení: čtyři metry z každé strany (od toho plynu) nesmí vůbec nic stát – ani hranice se dřevem. V pořádku, to by ještě šlo, ale dalších 16 metrů nemůže stát nic, co by mělo základy, takže žádný zapuštěný bazén ani betonová terasa… pouze kamínky! Nevadí. Jsme optimistky a myslíme, že i toto nějak vyřešíme.

Jak jsme se „porvaly“ s projektem a již zmiňovaným plynem, vám povím v příštím díle. Sledujte tedy: Jak dvě ženy staví dům.