Při výběru elektrospotřebičů jsem přišla na jednu důležitou věc: je třeba smlouvat! Smějete se? Asi ano a říkáte si: nejsme přece na arabském tržišti! To sice nejsme, ale pravdou je, že se smlouvá všude. Například mobilní operátoři. Nenabízeli vám někdy výhodnější tarif za to, že od nich neodejdete? Nenabízeli vám někde množstevní slevu za nakoupení většího množství zboží? Tak vidíte. A takto bychom mohli ještě pokračovat. Smlouvá se vždy a všude. Je vám to trapné? Mně už ne. Stačí si spočítat, kolik ušetříte, a zábrany jdou stranou.

Zašly jsme s mamkou do prodejny elektro. Mamka se zeptala, zda je možná sleva při odběru více spotřebičů. (SAMOZŘEJMĚ to bylo možné). Vybraly jsme, zapsaly si kódy výrobků a ceny. V prodejně nám řekli, že nám zavolají, až to všechno spočítají. Doma jsme si podle kódů našly tyto výrobky na internetu. Opět jsme se divily. Vše bylo min. o 40 % levnější! Čekaly jsme tedy, s jakou slevou vyrukují. Mezitím jsme zašly do další prodejny. Řekly jsme jim, že na internetu se dají koupit stejné výrobky, ale až o 50 % levněji. V prodejně nám nabídli, že nám tyto výrobky prodají za internetovou cenu! Není to fajn? Místo 40000,- Kč zaplatit pouze 20000,- Kč? Myslím, že je to dobrý. Ovšem je tu jeden háček… Vysvětlili nám, že některé zboží, které se prodává takto levně, pochází z Polska. Je to sice Whirlpool, ale z Polska, takže když dojde k nějaké závadě, tak za opravu zaplatíte. Nicméně „naše prodejna“ nám zboží objedná přímo od výrobce Whirlpool.

Nicméně. Čekaly jsme na telefonát z první prodejny, kde nám slevu slíbili a řekli, že se ozvou. Zavolali nám a nabídli celkovou „slevu“ 1500,- Kč. Docela nás to pobavilo.

Shrnutí tedy zní: nebojte se zeptat na slevu, obejděte více obchodů. Jde o vaše peníze!

P.S.: V podkroví máme již „vylité“ podlahy (betonem). V přízemí se dokončuje instalace radiátorů a potom přijde na řadu také betonová podlaha. Zítra jedeme kupovat dlažbu a obklady. O tom ale příště!

Blog, dvě ženy stav dům, stavba domu, fasáda, lešení

Text a foto: Eva Hiršová