Současná nabídka na trhu je poměrně široká, laciné ohřívače vás však brzy zklamou svou poruchovostí, nákladným provozem a také krátkou životností.

Životnost

Vybírejte ohřívač, který bude maximálně odolávat vodnímu kameni a korozi. Moderní ohřívač by měl mít keramické topné těleso a hořčíkovou anodu odpovídající velikosti. Výhodou je, pokud topné těleso není ponorné, ale zasunuté do ocelové jímky navařené na ocelovém víku příruby. Jsou-li víko příruby a nádoba ohřívače vyrobeny ze stejného materiálu (obvykle ocel), nedochází ke vzniku galvanického článku a nežádoucí elektrochemické korozi. Vnitřní nádoba by měla být vyrobena z plechu se zaručenou smaltovatelností a chráněna proti korozi kvalitním smaltem.

Spolehlivost Vyjímatelné topné těleso a přítomnost čisticích otvorů umožňují údržbu bez nutnosti vypouštění celé nádoby. Ověřte si také dostupnost náhradních dílů a servisu. Jedině tak bude provoz ohřívače klidný a bezproblémový po celou dobu jeho životnosti.

Hospodárnost Není problém vodu ohřát, ale udržet ji teplou. Proto by váš nový ohřívač měl mít kvalitní izolaci. Dalším úsporným prvkem je keramické topné těleso. Tím, že minimalizuje nežádoucí účinky vodního kamene a koroze, zvyšuje účinnost ohřevu. Ne každý výrobce uvádí úroveň tepelných ztrát, ale právě tomuto parametru byste měli věnovat zvýšenou pozornost. Kvalitní ohřívač vody dokáže ušetřit až 35 % nákladů na energii.

Ohřívače vody z Dražic DZ Dražice jsou nejvýznamnějším výrobcem ohřívačů vody v České republice s více než čtyřicetiletou tradicí. Dražické ohřívače vynikají používaným systémem keramických topných těles, důmyslným technickým řešením, kvalitou a minimální tepelnou ztrátovostí. Koupí výrobku od DZ Dražice navíc získáte jistotu dostupných náhradních dílů a záručního i pozáručního servisu.

Kompletní informace o sortimentu DZ Dražice najdete na dzd.cz.