Ve 3. dílu našeho seriálu o návrhování v programu TurboFLOORPLAN Dům & Interiér & Zahrada se budeme věnovat koupelně. Tato nepostradatelná místnost našeho bydlení zaznamenala obrovský posun v oblasti designu zařizovacích předmětů, sanitární techniky a používaných materiálů. Koupelny byly hlavně ve starší a panelové výstavbě vybaveny zcela stroze a na co nejmenší možné ploše. To ovšem neznamená, že malá koupelna nemůže být krásná.

Řešení pro malý prostor se dá najít

V malých koupelnách je nutné vyřešit provoz pro více osob tak, abychom byli hlavně po ránu v pohodě a mohli se vždy v klidu připravit na nový den. Barvy nám pak pomohou opticky prostor zvětšit, zesvětlit nebo navodit atmosféru. Rozhodneme-li se pro rekonstrukci, budeme mít na paměti počet členů domácnosti, kteří budou koupelnu používat. V programu TurboFLOORPLAN Dům & Interiér & Zahrada není problém vyzkoušet si různé varianty řešení. Rozhodnout se, zda je lepší dvojumyvadlo a sprchový kout místo vany, nebo se vany nevzdávat a koupit menší pračku…Všechny tyto nápady a myšlenky jsou realizovány ve 3D návrhu, a proto není problém vše si dobře a v klidu rozmyslet. Návrhy nám pomohou zvolit tu nejlepší možnou variantu pro novou koupelnu.

Jak na to?

Pro návrh koupelny je potřeba znát rozměry místnosti včetně zaměřeného umístění oken, dveří, topení a naznačení přívodu vody a odpadů. Tak, jak jsme vás seznámili v 1. dílu seriálu, vytvoříte si v programu TurboFLOORPLAN Dům & Interiér & Zahrada půdorys místnosti.

V programu je nabídka prvků zařizovacích předmětů pro koupelnu a wc. Někteří výrobci dnes také nabízejí svůj sortiment ve 3DS formátu, takže je možné si do programu naimportovat reálné vany, umyvadla, sprchové kouty, nábytek apod., a díky tomu pracovat s moderním designem, který je dnes v nabídce.

Důležitou součástí hry s návrhem je výběr barvy obkladů a dlažby. V programu tedy nechybí ani široká škála vzorů dlaždic a obkladů. Pokud budeme chtít svůj návrh opatřit obkladem, který nás již někde zaujal, je možné ho do programu naimportovat ve formátu JPG. Pro rychlou změnu barev a textur je k dispozici funkce „materiálový štětec“. Textury obkladů a dlažby s ním lze měnit pouze kliknutím myši, a tak vytvořit spoustu barevných variant s minimální námahou.

Zkuste si navrhnout svoji novou koupelnu. Na TvujDum.cz nyní máte možnost program TurboFLOORPLAN Dům & Interiér & Zahrada vyhrát.

Pro podrobnější informace o práci s programem krok za krokem klikněte ZDE.Chcete-li si program vyzkoušet, stáhněte si zdarma demo verzi.

-Špinar-