Společnost Lias Vintířov vyrábí a dodává ekologický inertní posypový materiál pod obchodním názvem EKOGRIT již několik sezon. Jako novinka byl výrobek představen v roce 2002. Posyp je určen zejména pro správce všech typů komunikací a všem zákazníkům, kteří ekologii chápou jako morální zodpovědnost k životnímu prostředí a snaží se k přírodě chovat šetrně i v zimním období, nebo pro oblasti, kde není z důvodů ochrany přírody povoleno používat chemické posypy (lázeňské oblasti apod.).

Uvedení Ekogritu na trh přineslo zákazníkům zcela nové možnosti v oblasti zimní údržby komunikací. Jeho výjimečné vlastnosti ho opravňují k užívání ochranné známky „Ekologicky šetrný výrobek“.

Zákazníci ocení zejména:

  • vysokou účinnost
  • nízkou hmotnost
  • vydatnost (10 l/200 m²)
  • ekonomičnost
  • zdravotní nezávadnost
  • recyklovatelnost

Balení a dodávky Ekogritu

Ekogrit je možné dodat balený po 10, 50 nebo 1000 litrech, případně jako volně ložený materiál. Nutno zdůraznit, že vzhledem k objemové hmotnosti 415 kg/m³ lze zavážet běžně 50 m³ materiálu. I zde zákazník uspoří nemalé částky za dopravu. Firma Lias Vintířov svým zákazníkům v rámci smluvního vztahu garantuje možnost plynulého zásobení. Není tedy nutné vytvářet velké skladovací prostory pro předzásobení. Posypová mechanizace není přetěžována, má nižší spotřebu a je i pomaleji amortizována.

Hlavní výhody zimního posypu Ekogrit

Používáním tohoto posypu lze předejít i mnoha problémům. Kromě faktu, že keramický štěrk šetří životní prostředí a je dobře snesitelný stejnou měrou pro člověka, zvířata i rostliny, chová se také k ošetřeným plochám daleko šetrněji než tvrdé posypové prostředky a nezpůsobuje jejich poškození. Pokud ošetřené plochy roztají v poledním slunci, Ekogrit vzlíná a při opětovném mrazu zůstává zachován vysoký součinitel tření a není potřeba jej dosypávat. Pokud zima už skončila, nemusí se lehký keramický štěrk nákladně odstraňovat. Na rozdíl od písků a drtí se náklady na čištění sníží až o 60 %. Ekogrit neucpává a nevydírá kanalizační systémy. Zametený zbytkový materiál lze nanést na záhony a zelené plochy, kde porézní materiál kypří půdu a zlepšuje provzdušňování kořenových systémů rostlin.

Další výhoda spočívá ve skladování: Ekogrit je možné skladovat volně pod širým nebem. Nemá sklon k vytváření zmrzlých hrudek v delším časovém období. Menší obaly na 10 nebo 50 litrů jsou zajímavé pro domácnosti nebo domovní správy.

Ekogrit je tedy nejšetrnějším posypovým materiálem pro údržbu zimních komunikací a je prvním z řady nové generace inertních posypových materiálů. Kvalitu kromě značky MŽP ČR Ekologický výrobek č. 31/2002 garantuje firma Lias Vintířov LSM, k. s., systémem kontroly jakosti ČSN EN ISO 9001.

Pro více informací navštivte web www.zimni-posyp.cz.

Pro individuální cenové nabídky kontaktujte naše obchodně technické poradce.

Lias Vintířov, LSM, k. s.

357 44 Vintířov CZ

tel.: +420 352 324 444

fax: +420 352 324 499

e-mail: info@liapor.cz