Kočky a psi jsou pro mnohé lidi jako děti. Zvířátka mohou všechno, zasloužili by trochu vychovat a už na to není dost síly. Chodí si po bytě sem a tam. Psi si lehají na gauče a křesla, jako by byla jen jejich, kočky chodí po kuchyňské lince, protože vědí, že vysoko nad podlahou opravdu vynikne jejich šarm a krása. Naši hosté ale třeba chovají želvy anebo morčata a takové uvolněné mravy jim mohou připadat poněkud nehygienické.

Kočky, psi, anebo nic?

Svět se v zásadě dělí na milovníky psů, chovatele koček anebo odpůrce jakýchkoli zvířat v bytě. Existují samozřejmě výjimky, které mají doma celé zvěřince. Pokud si zvete někoho domů na jídlo, měli byste mít alespoň matnou představu, do které kategorie patří. Už pouhá přítomnost neoblíbeného tvora v jídelně může pokazit celé vaše kuchařské snažení.

ČTĚTE TAKÉ:

Pryč s loudily

Pokud máte doma rozmazlence, který loudí, kdykoli si sednete ke stolu, vykažte ho po dobu návštěvy a zejména podávání jídla někam do vedlejší místnosti, a pokud bydlíte v domě, tak ještě lépe na zahradu.

S kočkami je taková procedura poměrně snadná. Jsou fyzicky menší a k loudění mají menší sklony. Častěji se naopak producírují v místech, kde nemají co dělat. Špatně vycvičení psi jsou k tomuto zlozvyku naopak náchylnější. Celkovou atmosféru u jídla může kazit průběžné okřikování stejně tak jako ukájení loudilských choutek. Věřte, že návštěvám, které patří do kategorie odpíračů mazlíčků, může připadat krmení psů od stolu naprosto nechutné.

Nádobí patří do myčky

Zejména na chalupách, kde se nádobí myje ve dřezech, se může vyvinout zvyk dávat vylizovat talíře a hrnce psům. Argumenty majitelů psů o dezinfekčních účincích psích slin na nemajitele tohoto druhu domácích mazlíčků obvykle vůbec nefungují. Slabším povahám se může rovnou udělat špatně, ty odolnější to přejdou taktním mlčením a jejich návštěva bude možná ta poslední.