Technika decoupage

Decoupage je metoda dekorování, ke které není zapotřebí mít výtvarné vzdělání, hromadu peněz a ani si nemusíte brát dovolenou, když chcete udělat doma změnu. Prostě velice jednoduše a finančně i časově nenáročně polepíte vystřiženými motivy z papírových ubrousků staré a okoukané věci. A výsledek je úžasně efektní!

Ubrousková technika vás bude bavit a díky ní se promění stůl v rozkvetlou zahradu. Technikou decoupage lze polepit opravdu jakýkoli materiál.

Staré věci, které chcete dekorovat, nejprve natřete bílou barvou, na které motiv z ubrousku nejlépe vynikne. Pak už lepte dle fantazie, jak je libo. Polepit lze třeba i rámeček. Jako tečka na závěr bude sedmikráska za sklem.

Díky kvalitnímu lepidlu se nemusíte bát dekorovat ani sklo, proutí nebo voskové svíčky. Hlavně vždy čtěte návod a používejte ty správné přípravky z výtvarných potřeb. Na závěr důkladně fixujte vrstvou laku!

Také všechny zahradní nádoby lze ozdobit stejným způsobem. Lepit totiž lze skoro na všechny materiály. Starý a ošklivý květináč nebo košík od jahod se pod vašima rukama promění k nepoznání. Pokud jej ještě navíc povýšíte do role zahradního svícnu, vaše originalita bude jistě oceněna.

Foto: Pleasurephoto