Dřevěné zápichy

Pokud na tabulky zápichu nakreslíte křídou kromě typických listů i jednoduchý tvar plodu, určitě už nemůže dojít k žádné mýlce. Aby bylo opravdu všem jasné, co košík skrývá, připněte k němu ještě látkovou jahůdku, která se umí proměnit na šikovnou nákupní tašku.

Máte doma všechno jen v bílé a zastesklo se vám po změně? Zkuste konvici na čaj a další doplňky ozdobit jednoduchým motivem jahody. Budete k tomu potřebovat jen kousek červené, bílé a zelené samolepicí tapety. Snídaně venku na terase hned bude chutnat víc. Zbytky tapet si schovejte na příště. Za chvíli začnou zrát třešně nebo meloun.

Netradiční květináč

Dopřejte lesní jahodě nový domov. Krásně vám poroste v červeném keramickém květináči ve tvaru hrnku s podšálkem. A pokud ji budete pravidelně zalévat konvičkou ve stejném dekoru, brzy vás odmění sladkými jahodami. Na práci na zahradě si pořiďte pracovní rukavice s jahodovým potiskem. I těžší práce půjde mnohem veseleji.

Slupovací barvy na sklo

Určitě je znáte a vaše děti je milují. Dá se s nimi nakreslit úplně všechno a ještě si pak obrázek můžete nalepit na jakoukoliv hladkou plochu. Tak proč to nevyužít jako jednoduchý popisek džemu nebo ozdobit vašim dětem odpolední jahodovou svačinu v porcelánové misce.

Látkový závěs ve tvaru jahody

Ozdobte si stěnu jahodovým závěsem. Jako základ můžete použít červená látková srdíčka. Ze zelené mašle naskládejte lístky a přišijte k srdíčku. Špendlíky s perleťovou hlavičkou naznačí jahodová zrníčka. A teď už jen musíte počkat, až dozrají ty skutečné jahody.

Jahodové fondue

Voňavé a na slunci uzrálé jahody už jsou běžně k sehnání (většinou to jsou španělské jahody), tak než vám zčervenají vaše, můžete si už pochutnat na nich. Abyste si vychutnali jejich lahodnou chuť zase trochu jinak, zkuste je namočit do rozpuštěné čokolády, kterou si připravíte ve stylové nádobě na fondue. Uvidíte, že to bude opravdový zážitek pro celou rodinu.

Foto: pleasurephoto.com