Uvidíte, že i ve vašem bytě najednou budete cítit tu volnost a vůni svěží trávy provoněnou sluncem.

Právě teď můžete na rozkvetlých stráních najít rudě červený vlčí mák i něžně bílou kopretinu. Omámí vás záplava žlutých květů hořčice a vůně černého bezu u cesty. Nebojte se kombinovat barvy a nakonec nezapomeňte přidat i různé traviny, které celou kytici nádherně doplní.

Květiny dejte místo klasické vázy třeba do plechového kbelíku, který si ozdobte motivy kopretin pomocí ubrouskové techniky. Určitě se bude hodit i menší plechový květináč s vytlačovaným vzorem ve žluté barvě.

Jednoduché květy kopretin můžete vystřihnout ze samolepicí tapety a dozdobit čajové hrnečky, a připravit se tak na snídani v trávě. Kytici lučního kvítí můžete vložit do plastové taštičky, do které klidně nalijte vodu. Když přidáte i mašli v barvě svěží trávy, bude celkový efekt dokonalý.

Makové květy jsou velmi křehké, ale určitě se vyplatí vložit opatrně pár květů do vázy nebo mělkého talíře. Motiv květu si také lehce vytvoříte ubrouskovou technikou třeba na hrnečku nebo skleničce. Když vše doladíte červenou mašličkou, bude se vám každé ráno u snídaně zdát hned veselejší. V obchodě s dekoračními předměty nabízejí například plovoucí čajové svíčky ve tvaru máku. Udělají také parádu a vydrží zdobit váš stůl mnohem déle než čerstvé květy.

Foto: Pleasurephoto.com