Kašlete? Trápí Vás rýma? Nemůžete se zbavit průduškového kašle? Jedním z hlavních viníků těchto zdravotních potíží u dospělých i dětí je prach v místnostech. Prach, rozvířený při luxování, kdy se přefiltrovaný vzduch vrací zpět do místnosti, se jen hemží alergeny. Vzduch v uzavřených prostorách, kde trávíte minimálně 70% svého času, je doslova alergeny nasycen. Jsou to mikroby, bakterie, roztoči, pyly, v zimě plísně, cigaretový kouř. To vše je obsaženo v poletavém prachu. To jsou hlavní pachatelé, kteří způsobují tyto potíže.

Způsobů, jak se bránit není bohužel mnoho. Jedním z nich, jak zbavit koberce, podlahy a celý prostor bytu poletavého prachu jsou centrální vysavače.

Centrální vysavač řeší optimálně problém odstraňování smetí a jiných nečistot ve všech vnitřních prostorách. Nesmírně ulehčuje a zjednodušuje úklid místností vybavených jakoukoliv podlahovou krytinou.

Systém centrálního vysávání je tvořen výkonnou sací jednotkou, potrubním rozvodem po domě, který je ukončen vysavačovými zásuvkami, do kterých se nasazuje hadice. Jejím nasazením se systém spustí. Veškerý přefiltrovaný vzduch, a to je to rozdílné od běžných vysavačů, je vyfukován mimo objekt, což je nejúčinnější likvidace alergenů a roztočů.

Centrálním vysavačem můžete vysávat vodu, stírat pevné podlahy a mokré nečistoty spolehlivě a bez rizika pomocí separátoru. Tento způsob používají všechny renomované firmy, neboť zabraňuje nežádoucímu pronikání vody a kalů do potrubních rozvodů a tak je chrání před možným usazováním, popřípadě jejich ucpáním. Výhodou je okamžité použití. Nemusíte snímat filtr, proplachovat ani sušit potrubí, což je vždy nutné u přímého sání vody. To vše u systému se separátorem odpadá.

Jednou z důležitých součástí centrálních vysavačů jsou umělohmotné filtry o ploše zaručující nízkou filtrační rychlost (2÷3 cm/s) a vysokou odlučivost. Vzhledem k vysoké účinnosti filtru je možno počítat i s dlouhodobou životností sacích turbín.

Firma Beam nabízí agregáty s účinností separace nečistot 99,7% při 2 mikronech, což ve svém důsledku zabezpečuje životnost agregátů přes 35 let. Navíc vyfukovaný vzduch (mikronové částečky) nešpiní omítku. Dodává na trh agregáty s plně integrovanou deskou, včetně kontrolního panelu, zabezpečující vysokou spolehlivost provozu.

Všechny agregáty jsou odhlučněné. Hladina zvukového tlaku je 61 až 64 dB, což je úroveň mluveného slova.V současné době je elektronicky vyřešena součinnost s rekuperační bytovou jednotkou.

Kompletnost celé nabídky pak doplňuje bohatá škála sacích hadic, kartáčů v různých barevných provedeních a dalších doplňků ve standardním i nadstandardním provedení.

Firma Beam nejenže poskytuje pětiletou záruku na agregát a potrubní rozvod, ale pro zákazníka zajišťuje po celém území České i Slovenské republiky záruční i pozáruční servis včetně dodávky náhradních dílů.

Centrální vysavače je možno pořídit v cenách již od 20.000,-. V této ceně je zahrnuto kompletní provedení. Přednosti systému jsou natolik výrazné, že majiteli zaručí tu nejspolehlivější a nejkvalitnější službu při úklidu rodinného domu.