Tomášův pokoj před proměnou

Honzův pokoj před proměnou

Paní Blanka Vítová má sen o krásnějším bydlení pro své dva syny, Tomáše (15) a Honzu (13). Celá rodina žije v panelákovém bytě 4+1, který stále hyzdí původní umakartové jádro s koupelnou, která má svá nejlepší léta dávno za sebou. To samé platí i o kuchyňské lince. Rekonstrukci potřebuje jako sůl celý byt. Ale jako prvním se sen o krásnějším bydlení splnil dvěma Blančiným synům, kteří jsou ve věku „puberty“, ale vybavení jejich pokojíků potřebám dospívajících mužů už nevyhovovalo (Honza měl pokoj stejný jako před deseti lety, Tomášovi připadl nábytek, který zbyl z původní pracovny).

Nábytek dosluhoval, jeho funkční a estetická hodnota byla skoro nulová. Kluci si sice své pokoje dovybavili po svém – plakáty svých idolů, modely letadýlek, mapami s místy, která jednou chtějí navštívit, ale celkový dojem to příliš nezachránilo. Proto je paní Blanka šťastná, že se na ni usmálo štěstí, a kluci dostali nové pokojíky. Nebylo však lehké je z jejich domova na 36 hodin, po které rekonstrukce probíhala, dostat. Když je Blanka chtěla poslat k babičce s tím, že sama jede na služební cestu a kluci přeci nemohou zůstat sami doma, oponovali, že jsou již dost velcí na to, aby to zvládli. Proto si Blanka vymyslela, že se budou měnit koberce, po kterých nikdo nesmí v průběhu výměny šlapat.

Kluci tak nakonec k babičce odjeli. A designéři pořadu Jak se staví sen, tentokrát Anna Lacová a David Plouhar, se mohli vrhnout do proměny dvou identických pokojíků o deseti metrech čtverečních. Každý pokoj od jednoho designéra Kluci tedy odjeli ke své babičce a Blanka rychle z jejich pokojíků vynesla jejich osobní věci. Pak s designéry probrala, co kluci mají a nemají rádi. Na základě těchto informací pak designéři volili vybavení pokojíků. Každý z nich dostal na starost jeden pokoj.

David Plouhar pokojík, který dostal na starost, ladil do tmavších barev, které rozsvítil bílou barvou a světle modrým kobercem. Aby prostor nepůsobil příliš přeplněně, vybral do něj odlehčený nábytek – převážně otevřené police v bílé barvě.

Před proměnou

Po proměně

Anna Lacová pak pokojík sladila do červeno, béžovo, bílé barvy. Tyto barvy doplnila ještě olivově zelenou objevující se na části stěny a doplňcích. Původní koberec nahradila plovoucí podlahou. Také ona před hřmotným, plným nábytkem dala přednost otevřeným policím v tmavohnědé barvě. Zajímavým a účelným prvkem v pokojíku se staly červené kapsáře nad postelí. Nesměl chybět, stejně jako v pokoji, který zařizoval David, pohodlný sedací pytel.

Před proměnou

Po proměně

I tentokrát designéři šestatřicetihodinovku úspěšně zvládli. Zvládnou ji i tuto neděli? Dívejte se v neděli od 17:25 na Primě, designéry čeká poslední proměna druhé řady.

Pro více informací klikněte ZDE.

-Připraveno ve spolupráci s Prima TV- Designéři proměny: Anna Lacová, David Plouhar