Zadání čtenářky:

Chtěla bych poprosit o navržení koupelen v rodinném domě. Jedná se o dvě koupelny symetricky nad sebou, zatím ve fázi hrubé stavby bez rozvodů, topení je podlahové. Pod okny bych nechtěla mít žádnou cákající nádobu (vana, umyvadlo). V přízemí by měla být rohová vana s vanovou zástěnou, sprchový kout, pračka, umyvadlo, žebřík na sušení ručníků. Podkroví by mělo být vybaveno stejně, ale bez pračky a sprchového koutu.

Půdorys koupelny v přízemíPůdorys koupelny v patře

Řešení od ateliéru Kyzlink

Paní Solničková má k dispozici dostatečně velký světlý prostor pro vybudování pohodlné koupelny. Rozměr místnosti je 3,8 x 2,2 m, tedy 8,36 m2. V horním patře má místnost stejný rozměr, je třeba ale počítat s omezením, které vytváří zkosená stěna (v půdorysu označeno čárkovaně).

Obě koupelny jsme navrhli v podobném stylu, použili jsme jemné odstíny barvy hnědé, béžové, smetanové a hnědo-béžové v kombinaci se sklem. Navrhli jsme obklady a dlažbu od italského výrobce Atlas concorde, řadu Sublimage, která nabízí širokou škálu různých rozměrů a vzájemně kombinovatelných barev a vzorů. Obklady použité na stěnách mají rozměr 80 x 20 cm, mozaika na vaně 20 x 20 cm, dlažba 80 x 20 cm. Navržené baterie jsou značky Hansgrohe, řada AxorStarck.

Veškerý nábytek doporučujeme vyrobit z HPL desky POLYREY - vysokotlaký laminát, který je velice pevný a odolný vůči poškrábání, proto je ideální pro použití v koupelně.

Koupelna v přízemí

Koupelna v přízemíVizualizace koupelny v přízemí s rohovou vanou a sprchovým koutem

V koupelně v přízemí se předpokládá větší provoz, a tomu jsme podřídili celý návrh. Po pravé straně je navržen koupelnový nábytek s vestavěnými umyvadly, úložnými prostory, vestavěnou pračkou a sušičkou. Sprchový kout je vyroben na míru z umělého mramoru nebo copanu a navazuje beze spár na vestavěnou vanu ve tvaru oválu.

Zařizovací předměty:Vana: zn. Ideal standard - kolekce Avance - Ellipse 180 x 90 cmUmyvadla: zn. Laufen - série Mylife

Koupelna v patře

Vizualizace horní koupelnyVizualizace horní koupelny

Tato koupelna je navržena spíše jako klidová zóna, jako dámský koutek s kosmetickým stolkem, velkými zrcadly a čalouněnými sedačkami. Nechybí zde intimní osvětlení, které dotváří jedinečnou atmosféru jako stvořenou pro dokonalou relaxaci.

Zařizovací předměty:Vana: zn. KOLO – Clarissa 180 x 80 cmUmyvadlo: zn. Duravit - Starck1 53 cm

Autoři návrhů: Petr Pospíšil a Petr Kolář, KYZLINK architects & interior