Andrea vlastní byt 2+1 a zatím obývá pouze společný obývací prostor, tedy kuchyni a obývací pokoj. Vybavení se omezuje na nejnutnější kusy nábytku. Andrea by ho ale ráda zařídila tak, aby splňoval požadavky na pohodlné bydlení nejen pro ni, ale případně i pro soužití dvou lidí ve společné domácnosti. Byt je středně velký, dá se tedy předpokládat, že by v něm mohla Andrea žít spřítelem i určitou dobu po založení rodiny, návrh vybavení tomu také odpovídá.

Vstup do bytu

Do bytu vede předsíň, která slouží nejen na odložení svršků a bot, ale i dalších věcí, které jsou během sezony třeba. Nezbytným vybavením je zrcadlo, praktické je křeslo, na němž je možné pohodlněji obout boty a podobně. V druhé variantě je uzavřená skříň nahrazena vzdušnějším otevřeným systémem s policemi a koši a předsíň je doplněna věšákovou stěnou.

Stěny a podlaha obývacího prostoru jsou laděny do zářivých odstínů oranžové a žluté, kuchyni pak dominují teplé odstíny dřeva a vanilky. Kuchyňská linka je vzhledem k dispozicím prostoru navržena do tvaru písmene „U“, na začátku je odkládací plocha, následuje sporák, mycí centrum je situováno pod okny. Linka je zakončena samostatně stojící lednicí, na rozdíl od jiných spotřebičů dává investorka u lednice přednost tomuto typu před vestavěným. Ostrůvek opticky odděluje přípravu pokrmů a manipulaci s potravinami a nádobím od zbylé části místnosti, umožňuje také snazší servírování jídla. Jídelní stůl je větší vzhledem k tomu, že se u Andrey schází čas od času větší společnost a rodina.

Obývací pokoj je vybaven velkou pohodlnou sedací soupravou, k sezení lze využít i komfortní velký polštář a long-chair. Barevná kombinace bordové a šedé sedací soupravy je příjemně oživena doplňky se zebrovým vzorem, jeho bílo-černá kombinace je zopakována i na nábytku – skříni a sestavě pro multimédia.

Koupelna

Andrea má ráda modrou barvu, koupelna i ložnice jsou proto laděny do modrých odstínů. Prostor koupelny umožňuje instalaci nejen vany, zde byla zvolena samostatně stojící, ale i sprchového koutu. V tomto případě je třeba dbát na to, aby byl kout hluboký alespoň 90 cm. Vzhledem k dispozicím bytu byla zvolena varianta společného WC a koupelny. V návrhu jsou dvě verze sanitárního vybavení – klasická s porcelánovou sanitou a luxusnější se sanitou z umělého kamene nebo dokonce s prvky ze speciálního skla. Tyto varianty Andrea zřejmě nezvolí, jsou zařazeny spíše pro inspiraci.

Ložnice

Říká se, že ložnici si člověk zařídí tak, aby se v ní cítil co nejlépe. Andrea dala přednost střízlivě romantické verzi, opět laděné do modro-bílých tónů.

Byt je zařízen vzdušně, úložné prostory v obývacím pokoji, předsíni a ložnici v daném rozsahu majitelce zatím vyhovují, v případě nutnosti je možné jimi byt ještě dovybavit.

Text a vizualizace: Dana D. DaňkováNávrhy vytvořeny v programu TurboFLOORPLAN Dům & Interiér & Zahrada Pro CZ