Jednotlivé moduly lze skládat libovolně vedle sebe, a přizpůsobovat tak tvar a délku sedačky aktuálním potřebám. Modulová sedací souprava může kombinovat i několik hloubek sedacích dílů a výšku opěradel, takže si každý člen domácnosti vybere podle svých priorit.

Jak sedací nábytek vybírat

Je to jednoduché. V showroomu se sedacím nábytkem si vyberete pohovku a sami si následně určíte, kolik modulů potřebujete, jak by měly být velké/dlouhé, který díl bude s opěradlem a který bez apod. Zkuste v obchodě nějaký modul přidat nebo naopak ubrat, abyste měli představu o konečné podobě sezení. Základem je však přesně vyměřené místo ve vašem obývacím pokoji, kam bude pohovka postavena. Bez těchto konkrétních čísel do prodejny raději ani nechoďte.

Vydrží sedačky pohromadě?

Napadá vás, zda je sezení na takovém nábytku vůbec pohodlné a bezpečné? Nerozjedou se jednotlivé díly sedačky od sebe, až si na ně sednete? A proč bych vlastně měl/a chtít rozkládatelný nábytek?

Odpovědi jsou jednoduché… Je to maximálně pohodlné, protože si tvrdost, rozměry i polohu opěry vyberete podle sebe, i kdyby vás v jedné domácnosti žilo třeba deset. Jednotlivé díly jsou k sobě nejčastěji připoutány silnými suchými zipy nebo skrytými poutky, takže se nemusíte bát, že skončíte nechtěně na podlaze. A proč chtít takto variabilní pohovku? Třeba proto, že ji navečer složíte tak, abyste si pohodlně natáhli nohy…, oddělíte několik modulů pro hosty, abyste si mohli povídat z očí do očí. Moduly mohou občas zastoupit konferenční nebo odkládací stůl, případně mohou chvíli figurovat v jiném pokoji.

Kombinujte barvy

Pravděpodobně budete vybírat pohovky v neutrálních barvách. Stálicí mezi barevnými trendy je šedá, antracitová, bílá, béžová nebo čokoládově hnědá. Tyto odstíny budou vždy skvěle korespondovat se stávajícím interiérem a nebudou působit rušivým dojmem. Pokud se vám ale líbí odvážnější barvy potahů, ale sami odvahu nemáte, je modulový nábytek to pravé. Modulový sedací nábytek nabízí velmi povedené barevné variace. Šedá pohovka nemusí být jen fádní, sytost barevného potahu se může stupňovat modul od modulu a výsledkem bude sedačka imitující barevnou stupnici šedých odstínů. Chcete-li pohovky více začlenit do barevné nálady pokoje, nahraďte jeden neutrální modul výrazně barevným - oranžovým, červeným, zeleným, modrým nebo vzorovaným, podle stylu interiéru.