Pro pohodlné

Jarní úklid můžete začít třeba tím, že si pořídíte nový vysavač. Kdo nechce při práci ani pohnout prstem, tomu se budou líbit automatické roboty. Co třeba iClebo Arte? Líbil by se vám? Vypadá dobře, ale ještě lepší je jeho technika. Když se někde v obchodu zeptáte na robotické vysavače, asi se vás prodávající zeptá, jestli chcete, aby měl inteligentní úklidový algoritmus (prostě se místnost naučí), nebo kamerový systém. Tady se nemusíte zaobírat žádnými takovými otázkami. Tenhle robot to umí obojí. Navíc má zcela přepracovaný systém ovládání a upravený podvozek vysavače tak, aby překonával větší překážky (až 2 cm vysoké). Celý robotický vysavač má navíc menší výšku, a to 8,9 cm, aby lépe vyhovoval požadavkům zákazníků. Mezi další novinky patří LCD displej s dotykovým ovládáním, nová větší nádoba na nečistoty, kterou vyjmete i jednou rukou, nový nárazník i boční kartáčky.

Praktické je také snížení hlučnosti na 55 dB a nová nabíjecí základna s možností uschování adaptéru do jejího nitra. Zapomenout nesmíme ani na mop, jehož přítomnost vysavač automaticky pozná a nevyžaduje žádné speciální nastavení. Cena 12 470 Kč.

Pro fanoušky výkonu

Nový vysavač Philips PerformerPro FC9190 s příkonem 2 200 W a max. sacím výkonem 500 W je vybaven těsněním HEPA AirSeal s filtrem HEPA 12. Hubice má inovovaný tvar poskytující mimo jiné ještě lepší přilnavost k podlaze. Sací hubice je navíc s vysavačem propojena speciálním dvojitým kloubem umožňujícím neustálý kontakt s podlahou. Postranní kartáčky umožňují vyčištění nejen rohů a ohybů, ale také úzkých škvír, okrajů stěnových lišt a okolí nohou nábytku. Jedním z nejdůležitějších parametrů u vysavačů je sací výkon. Jeho úroveň je však ovlivněna možností volného proudění vzduchu, na niž má během používání výrazný vliv i plnost prachového sáčku.

Tenhle vysavač disponuje nově tvarovanou prachovou komorou, která maximálně urychluje proudění vzduchu. Prachový sáček se zde otevírá rovnoměrně, a v kombinaci s výkonným motorem tak získáváte nejvyšší sací výkon, i když se sáček již plní. Jeho kapacita je v tomto případě až pět litrů a o stavu naplnění informuje indikátor. Doporučená cena je 4 499 Kč.

Pro malé postavou

Máte problémy pořád za sebou tahat velký vysavač? Vysáváte třeba police v knihovně a neutáhnete tu ohromnou mašinu? Tak si pořiďte model Gorenje Ro Power ALL Reach. Tenhle stroj v zářivé oranžové barvě je vybaven polohovatelným Extensive Hand nástavcem, který dosáhne kamkoliv potřebujete, na nejvyšší police a skříně i za nábytek, bez ohledu na úhel. Extensive Hand nástavec je vaší prodlouženou rukou, díky vysunovací trubici můžete důkladně vyčistit i dříve nedosažitelné kouty – pracovní dosah, rádius je 20 metrů! Připojovací kabel v barvě vysavače je dlouhý 7 metrů, sací výkon 390 W. Cena 3290 Kč.