1. Perleťové odlesky

Originální lustr navozuje po setmění v prostoru lehce tajemnou atmosféru exotických dálek svitem tlumeným přírodními plátky perleti. Ty rozjasňují interiér svými proměnlivými odlesky i ve dne, když je lustr zhasnutý. Kulovitý tvar navazuje na kruhový konferenční stolek, koš na časopisy i dekorativní mísu vystavenou nad krbem. Svítidlo ručně vyrobené na Dálném východu prodává Le Patio (cena 8 500 Kč).

2. Zlatá elegance

Kruhové svítidlo se zlatým širmem rozvíjí teplou barevnost interiéru a podtrhuje jeho elegantní tón. Extrémně úzký širm velkorysého průměru působí velmi elegantně a zlatavý materiál mu dodává punc luxusu. Průměr a výška svítidla by měly opakovat rozměry desky konferenčního stolku. Svítidlo na zakázku vyrobí firma EZR včetně difuzoru, který měkce rozptyluje světlo světelných zdrojů (cena dle velikosti a provedení).

DALŠÍ RADY A NÁPADY NAJDETE ZDE:

3. Skleněný třpyt

Atypické svítidlo zaujme na první pohled ručně foukanými skleněnými kuličkami připomínajícími vzduchové bublinky pod vodní hladinou. Hravý design a nepravidelný obrys působivě kontrastují s přísným ortogonálním řádem dispozice. Svítidlo spontánně přitahuje pozornost jak svým tvarem, tak světlem, efektně odraženým od záplavy skleněných kuliček. Unikátní svítidlo Comet o průměru 50 cm prodává Azzardo (cena 9 950 Kč).