Podle feng-šuej má ložnice velký význam na kvalitu života, protože je místem lásky a regenerace. U starších párů se více zaměřuje na kvalitní spánek a regeneraci. V případě ložnice novomanželů pak na vytvoření harmonického prostoru pro lásku, vášeň a podporu plodnosti obou partnerů, protože v tradičním feng-šuej velká rodina s mnoha potomky je štěstím a radostí života.

Jak by tedy měla podle feng-šuej vypadat ložnice novomanželů? Začneme od toho, který pokoj se pro ni hodí nejlépe. Měl by to být klidný pokoj vzdálený od vstupních dveří. V samotné ložnici hraje nejdůležitější roli postel. Dobrou volbou je dostatečně pevná postel, nejlépe z přírodních materiálů (dřevo). Měla by mít pevné čelo, nejlépe obdélníkového tvaru. Pod ní by měl zůstat volný prostor, aby energie mohla volně cirkulovat. Svou roli hraje také umístění postele. A to nejlépe čelem ke zdi diagonálně od vstupních dveří. Za špatné umístění se považuje poloha nohami ke dveřím a přímo pod oknem. Nesmí se zapomenout na matraci. Pro novomanžele a vůbec páry se nejlépe hodí jedna společná matrace. Protože pár představuje jeden celek a také je mnohem příjemnější přitulit se v noci ke své druhé polovičce bez nepohodlného sklouzávání mezi matrace.

Při volbě barev do ložnice novomanželům feng-šuej doporučuje vybírat kombinaci z odstínů prvků země a ohně. Tyto dva prvky dobře podporují vášeň, lásku a plodnost. Barvami země jsou například: meruňková, okrová, béžová, oranžová. Barvami ohně jsou: různé odstíny červené. S červenou barvou je ale třeba zacházet opatrně, je totiž velmi energická a její přemíra v ložnici narušuje kvalitní regeneraci! Velmi dobře působí ložnice vymalovaná v barvách země a zdobená doplňky v červené barvě, například pár červených polštářků, jemný červený vzor na závěsu a přehozu.

Osvětlení v ložnici novomanželů by mělo byt teplé, tlumené a příjemné. Rozhodně sem nepatří studené zářivky! Za velmi vhodnou kombinaci se doporučuje stropní čtvercové nebo kulaté světlo a dvě lampičky na nočních stolcích.

Nejlepším symbolem podporujícím partnerskou lásku je svatební fotografie nebo obraz novomanželů. Lze ho zavěsit nad postel tak, jak se to kdysi dělalo, a mělo to své důvody! Pokud zavěšujete obraz nad postel, měl by být jen v tenkém rámu. Nemá nad ní viset nic těžkého. Dalšími symboly lásky jsou sošky nebo věci v páru. Zde může každý projevit svoji kreativitu. Může to být pár červených polštářků, pár zamilovaných labutí nebo koček. Postačí jeden nebo dva párové symboly.

Příjemnou atmosféru v ložnici pomohou vytvořit látky (barevné záclony nebo závěsy, přehoz a polštářky), kameny a minerály, svícny a svíčky. Kameny a minerály představují energii země, kterou v ložnici potřebujeme. Dobrou volbou je růženín, křišťál, avanturín a ametyst. Ametyst umístěný pod postel z pravé strany podporuje věrnost ve vztahu.

Co podle feng-šuej do ložnice nepatří:

Vodní symboly, ať už skutečné, nebo namalované, do ložnice nepatří. Voda hasí oheň, a tím symbolicky tlumí vášeň ve vztahu! Nepatří do ložnice ani květiny v květináčích. Především se to tyká větších rostlin. Malá kytička na parapetu, nebo menší eukalyptová rostlina ve větší ložnici není problém.

Ve feng-šuej existuje zvláštní tabu ohledně zrcadel. V ložnici by nemělo být žádné zrcadlo, které by odráželo postel. Jedním z důvodů je skutečnost, že v odrazu zrcadla se pár bude násobit. Takže místo dvou v ložnici budou čtyři. Což může vést k nevěrám!

Do ložnice nepatří televize a počítač. Knihovnu je také dobré umístit raději jinam. Ovšem jedna či dvě knížky na nočním stolku nejsou problém.

A na závěr ještě jedno zlaté pravidlo feng-šuej o ložnici novomanželů, které zní: Když chcete, aby manželství vydrželo a bylo naplněno láskou, věnujte dostatek času a prostoru na milování. Ložnice má být oázou harmonie. Je to místo pro lásku a regeneraci, vše ostatní nechte za dveřmi.

www.kralovnafengsuej.cz