Otázkou zůstává správná míra bílé barvy, která současně působí na mnohé chladně a v jednoznačné převaze poněkud fádně. Protože základ pokoje je čistý jako nepopsaný list, cesta k nápravě bude docela jednoduchá.

Koberec

Bílý koberec na bílé podlaze uprostřed bílé místnosti působí poněkud fádně. Jediná plocha, kam patří sytější, tmavší odstín je právě podlaha. Tmavší podlaha vyvolává žádoucí pocity stability, jistoty a potažmo bezpečí. Kromě toho je béžový koberec v domácnosti s pejskem určitě praktičtější nežli krémový, obzvlášť v rodinném domě. Jednobarevný koberec s jemným melírem a výraznou strukturou díky vysokému vlasu bude tím pravým.

Stěny

Bílé stěny v kontextu s ozdobně profilovanými římsami a bílým stropem se zbytečně vzdaly části svého kouzla. Rozhodně zajímavější výsledek by přinesla lehce zatónovaná výmalba, která by místnost pocitově jemně zateplila a nepřímo upozornila na půvab dekorativních stavebních detailů. Ideální odstín je krémová nebo nejsvětlejší odstín pískové. Naopak světlá tapeta by interiér výrazně zútulnila decentním vzorem.

Stolek

Zřejmě kvůli relativnímu nedostatku místa a zachování volného prostoru před krbem se interiér vzdal klasického konferenčního stolku. Jeho roli převzala dvojice prostorově úsporných a tvarově utilitárních odkladních stolků v nenápadné bílé barvě. Kulatý konferenční stolek přiměřené velikosti by interiér výrazně zútulnil. Skleněná deska by podpořila elegantní linii, bělené dřevo tradiční styl.

Svítidlo

Relativně vysokou místnost opticky dále zvyšuje bílá barva stěn, která plynule přechází až na strop. Žádoucí optické snížení by vedlo k příjemnému vyrovnání proporcí a zútulnění interiéru. Tuto roli by s přehledem zvládl závěsný lustr, který by současně osvětlil a zvýraznil přirozené centrum místnosti. Křišťálový několikaramenný lustr vytvoří s jednoduchým vybavením pokoje působivý kontrast.

Obrazy

K optickému snížení místnosti a útulnějšímu pocitu by jistě přispěly další obrazy. Ústřední plátno nad sedací soupravou je jemné a půvabné, ale díky bílé stěně nemá šanci vyniknout. Protější stěna nad krbem působí prázdně. Mohla by nabídnout prostor pro sbírku rodinných fotografií nebo zrcadlo v dekorativně vyřezávaném rámu se stříbřitým nádechem, zjemněným patinou.