Fádní bílá

Nadčasově krásná bílá výmalba působí čistě a interiér prozařuje. Působivě kontrastuje s dřevěnou podlahou i tmavou nábytkovou sestavou. Na velkých plochách a obzvlášť v prostorově členitém interiéru je však zbytečné vzdávat se dalších jemných odstínů. Krémová nebo písková výmalba by zvýraznily krbové těleso s nenápadně situovanou televizní obrazovkou a dodaly ústřední stěně řád. Alternativou tónované výmalby je keramický nebo kamenný obklad.

Strohá okna

Světle šedé rolety s nádechem do modra snad plní svůj účel a zajišťují intimitu, ale interiér nijak esteticky neobohacují. Tuto roli by mnohem lépe zvládly sehrát klasické závěsy. Symetrické uspořádání stěny s okny a centrálním krbem si doslova říká o asymetrické uspořádání závěsů, které by orámovaly okna z vnější strany. Obavy z výraznějšího vzoru nebo barevnosti nejsou namístě. Je třeba pouze respektovat stávající barevné schéma, které by se v látce mělo zrcadlit.

Chybějící polštářky

Pohovka bez polštářků působí neosobně a natolik nepřirozeně, že ztrácí důvěryhodnost. Skupina různě velkých, tvarovaných a vzorovaných polštářků by zvýšila komfort při sledování televize, povídání s rodinou či přáteli a dodala sezení věrohodnost. Kdo se obává výraznějších barev, může kombinovat polštářky různých struktur v přírodních odstínech vlny, lnu a hedvábí. Do barevně umírněné skupinky vnese rozruch vzorovaná kůže. Elegantní výraz podtrhnou grafické vzory.

Málo zeleně

V interiéru je žalostně málo rostlin a citelně tu chybí vitalita, kterou by sem vnesly její svěže zelené listy. Bambusové stvoly v rohu místnosti neodpovídají svým měřítkem velkorysému prostoru, který by si zasloužil spíše vzrostlý tvarově zajímavý solitér. Rozlehlá nábytková sestava si doslova říká o hmotové vyvážení vzrostlou rostlinou a prázdný světlý roh u okna je pro ni ideální. Nejlépe by se zde vyjímal jeden tvarově reaktivní solitér, nebo živější skupinka několika různě velkých rostlin.

Podceněné osvětlení

Podobně jako v mnoha jiných interiérech bylo také zde hrubě podceněno osvětlení. Ze záběru by se dokonce mohlo zdát, že se na něj úplně zapomnělo. Celkové osvětlení totiž vytvoření různých nálad pro rozdílné příležitosti bez pomoci doplňkového, intimního a dekorativního osvětlení rozhodně nezvládne. V tom mu mohou pomoci pouze stolní a stojací lampy. Úsporné dekorativní LED-diodové pásky decentně zvýrazní zajímavé momenty a detaily v interiéru.

www.haroldova.cz