Tento interiér působivě a odvážně míchá kontrasty – pohledový beton a tvarově střídmý nábytek zjemňuje bytový textil – krémový koberec, luxusní závěsy a tónované záclony. Ačkoliv celek působí na první pohled harmonicky, postrádá jeden klíčový detail: osvětlení jídelního stolu.

Respekt stylu

Svítidlo Cole II s textilním jemně plisovaným širmem rozvíjí naznačený styl a svým designem navazuje na lustr v relaxační části pokoje. Ten každopádně doporučuji zavěsit o něco výš, zatímco lustr nad jídelním stolem by měl viset co nejníže tak, aby nenarušoval oční kontakt mezi stolovníky. Lustr Cole II prodává firma Rendl Light Studio a závěsné svítidlo o průměru 50 cm stojí 3 200 Kč.


Působivý kontrast

Lišta s trojicí atraktivně tvarovaných svítidel vytvoří s kruhovým centrálním lustrem působivý kontrast. Trojice svítidel Phoebe na společné liště od české firmy Lucis zaujme svým půvabným vertikálním tvarem, který dodá jídelnímu stolu dynamiku. Jemné křivky dokonale ladí se záhyby okenních závěsů. Cena svítidla je 15 672 Kč s DPH.

Odvážná avantgarda

Odvážnější řešení předpokládá použití lustru, který nebude navazovat na stávající svítidlo tvarem, typem ani barvou. Svým atypickým designem naopak interiér obohatí a stane se jeho ústředním prvkem, který k sobě spontánně přitahuje pozornost. Svítidlo Beads z Rendl Light Studia zaujme nejen svým tvarem složeným z křehkých skleněných kouliček, ale především okouzlující zlatavě měděnou barevností, kterou naváže na hedvábné závěsy. Cena unikátního svítidla je stejně výjimečná jako svítidlo samotné: 35 200 Kč.