1. Tón v tónu

Koberec z hověziny přirozeně naváže na stávající barevné schéma založené na kontrastu bílé a hnědé, oživí interiér nepravidelným okrajem i vzorem. Kůže Koldby z Ikea má plochu od 3,2 do 4,5 m² a stojí 3 490 Kč. Zajímavou variantou na podobné téma je koberec Bueno sešitý z kousků hovězí kůže, který zaujme jemným přechodem z bílé přes hnědou až do černé. Originální koberec ve velikosti 140 x 200 cm prodává Bo Concept za 23 990 Kč.

Jak se vyvarovat chyb, se dočtete také:

2. Vlněná klasika

Ke kvalitním přírodním materiálům se skvěle hodí klasické ručně vázané vlněné koberce s tradičními vzory. Perský koberec Persisk Hamadan svou nádhernou vínovou barvou místnost proteplí a dodá mu vitalitu. V rozměru 140 x 200 cm stojí v Ikea 12 990 Kč. Modernější verzi představuje vlněný koberec Patchy od firmy Bo Concept, který vypadá jako sešitý z několika kusů starých koberců sjednocených zeleným odstínem, který by barevně střídmý interiér zajímavě oživil.

3. Venkovská romantika

Drobný vzorek ručně tkaného bavlněného koberce interiér zjemní, dodá mu neformální výraz a nádech venkovské romantiky. Šedý základ koberce Alvine Rand z Ikea se stejně jako odstíny hnědé v interiéru řadí k neutrálním barvám, přesto v jeho přítomnosti bílá s hnědou lépe vyniknou. Ve velikosti 170 x 240 cm stojí 3 990 Kč. Jemně barevný koberec Kattrup s rozměry 140 x 200 cm prodává Ikea za 2 490 Kč a neutrální interiér oživí hned několika příjemně lomenými barevnými odstíny.