Úložný prostor pod schody

Schodiště je nepostradatelnou funkční součástí každého rodinného domu či mezonetového bytu. Podobně nezbytné jsou však také úložné prostory, kam je možné uklidit sezonní oblečení, staré knihy nebo sportovní potřeby, které využijete zase až v zimě. Pro přehledné uspořádání věcí pod schodištěm je velmi praktickým řešením systém poliček či zásuvek. Dobře vám poslouží také skříň vyrobená na míru rozměrům i tvaru schodiště.

Mohlo by vás zajímat:

Vytvořte si v předsíni krásnou šatnu

V rodinných domech začíná schodiště velmi často už v předsíni, kterou propojuje s prvním obytným patrem. Zde se místo pod schody přímo nabízí k proměně v šatnu. Přitom stačí pod schodiště zabudovat šatní skříň, háčky na odkládání svršků nebo deštníku, několik poliček na klíčky či sluneční brýle, zrcadlo a botník. Spojíte tak příjemné s užitečným – maximálně využijete volný prostor pod schody a navíc si vykouzlíte příjemnější předsíň s vlastní šatnou.

Pod schody se dá i relaxovat

Schodiště, které začíná ve společenské části interiéru, může mít mnoho dalších využití. S trochou fantazie a zručnosti může pod schodištěm vzniknout elegantní knihovna nebo útulný relaxační koutek.

Nezvyklé využití

Pokud doma máte schodiště, které zabírá hodně místa, ačkoliv jinak bojujete o každý centimetr volného prostoru, pak můžete pod schody umístit i část kuchyňských spotřebičů nebo potravinovou skříň. Pod schodištěm ovšem může být také luxusní vinotéka nebo bar.

Nezvyklé vám může připadat například využití tohoto prostoru pro příležitostné přespávání či jako útulný pracovní kout, přesto jde o praktický způsob, jak s tímto volným prostorem naložit. Pokud pod schodištěm zbývá více místa, můžete sem umístit třeba krb nebo dokonce i toaletu.