Tento pokoj jsem tedy pojala jako chlapecký, protože několik posledních návrhů dětských pokojů bylo pro dívky. Zároveň je to pokoj studentský, vhodný pro školáka i studenta střední školy. Barevné ladění pokoje je v modrých tónech s šedými akcenty a výraznou žlutou barvou doplňků. Základem je bílá barva na korpusech nábytku a některých stěnách.

Z 3D NÁVRHŮ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT I TYTO ČLÁNKY:

Podlaha je laminátová, ve světlém dekoru dřeva. Žlutý kusový koberec vedle postele vnese optimistickou náladu svojí barevností a zároveň místnost zútulní.

Postel jsem trochu netradičně umístila do prostoru, nikoliv ke zdi. Kolem postele jsou vysoké skříně. Do spodní části skříní jsem dala praktické zásuvky, zbytek tvoří police. Případně se mohou skrýt za dvířka (ať už plná, či prosklená).

Čelní stěna proti vstupním dveřím je otapetovaná moderní pruhovanou tapetou. Velkou část stěny zabírá moderní knihovna s variabilním uspořádáním. Střídá otevřené police s uzavřenými. Ideální je na knihy a učebnice.

Pracovní stůl je umístěný pod oknem, kvůli dostatku přirozeného osvětlení. Důležitá je správná lampička, nejlépe s nastavitelným ramenem, které umožní zvolit si ideální úhel dopadu světla. Neméně důležité je zvolení správné ergonomické židle. Kromě možnosti nastavení výšky sezení, která je dnes již samozřejmostí, by měla mít i možnost nastavení hloubky sezení. Při dlouhodobější práci u počítače je vhodné vybrat židli s područkami.

Vedle vstupních dveří je ještě šatní skříň na oblečení. Výška koresponduje se skříněmi vedle postele.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz