Anně Štěpánkové tleská celý svět. Annu Štěpánkovou kvůli jejímu křeslu Tamashii zná celý svět. Najít o ní ale něco v češtině, na českých stránkách a dozvědět se něco o ní u nás je problém. Prostě svět se zajímá o špičkový český design (byť jen u studentky zlínské Fakulty multimediálních komunikací, Ústavu prostorového a produktového designu, ateliéru Průmyslový design), zatímco Čechy zajímá jen to světové. Škoda.

Zrovna židle Tamashii by přitom pozornost zasloužila. Je inspirovaná japonským nábytkem techniky Bunaco, což je vlastně skládaná dýha. Tato technika je velmi náročná, ale také velmi efektní a trvanlivá. V Japonsku se z ní vyrábí nejen nábytek, ale i doplňky, nádoby apod.

TŘEBA SE JEDNOU TAMASHII DOSTANE DO VÝČTU ŽIDLÍ, KTERÉ ZMĚNILY SVĚT. O NICH JSME NAPSALI ZVLÁŠTNÍ ČLÁNEK.

Anna Štěpánková se rozhodla experimentovat s tímto materiálem a vytvořit židli, která by spojila tradiční řemeslo s moderním pojetím. Moderní design a moderní pojetí jsou tu znát jednoznačně, stejně jako tradicionalistická linie. Navíc jde o výrobek čistě přírodní. Židle Tamashii je totiž součástí konceptu „Kupte si židli, dostanete strom“, což je projev odpovědnosti vůči životnímu prostředí v životním cyklu výrobku.