1. Exotická kůže

Koberec z hověziny vnese do uměřeného minimalistického interiéru příjemné vzrušení. Nepravidelnou kresbou a tvarem oživí přísné linie nábytku i rastr spár mezi dlaždicemi, barevností naváže na scenérii za velkorysými okny. Kůži KOLDBY prodává IKEA (cena 3 490 Kč), zatímco koberec Magic působivě sešitý z mnoha čtverců různobarevné hověziny v rozměru 170 x 240 cm lze nalézt v sortimentu BoConcept (cena 35 370 Kč).

ČTĚTE TAKÉ:

2. Nadčasová elegance

Volba nenápadného koberce respektuje hlavní roli přírody za okny, od které nijak neodvádí pozornost. Stávající barevnou kompozici doplní s velkým citem v duchu zásady koncepce „tón v tónu“. Od hladkých dlaždic se odliší výraznou strukturou. Koberec Monika s rozměry 170 x 240 cm (cena 23 350 Kč) z BoConceptu zaujme rozkošnicky vysokým vlasem a decentním leskem. Koberec Stone od Carpet design odkazuje svou uměřenou barevností na krásu přírodních tónů, kterou zdůrazňují masivní vlněné smyčky (cena dle rozměru).

3. Decentní vzor

Relativní chlad a strohost minimalismu dokáže zmírnit vzorovaný koberec, který interiér současně zútulní a proteplí. Ke střídmé barevné koncepci se ideálně hodí jemné, filigránské vzory kombinující několik příbuzných odstínů, které citlivě doplní stávající barvy a současně měřítko interiéru přirozeně zjemní. Koberce Fushion 54401 a Kodari 94001 jsou z kvalitní vlny a prodává je Carpet design (cena dle rozměru).