Vaše DNA

Co může být osobnějšího než vytvoření nábytku podle vlastního DNA? Asi nic. Frank Tjepkema z Amsterodamu (studio Tjep) umožní lidem dle vlastního DNA vytvořit šperky, objekty nebo i nábytek do svého bytu. Příkladem budiž tento stolek, který je ukázkou DNA jeho ženy Giulie. Stolek se vyrábí 3D obráběním na CNC stroji a pak se ručně dotváří.






Zeleň uprostřed obýváku

Proč by se nemohl stát obývací pokoj místem pěstování třeba bonsají? A třeba rovnou konferenční stolek. Ty s názvy Volcano a Lagune od Bellila to mají přímo v plánu. Do konferenčních stolků jsou totiž zakomponovány květináče. Na výběr jsou klasické pravoúhlé stolky s nožičkami nebo hmotné jako kámen nepravidelného tvaru. Tento čistý minimalismus je nabízený pouze v čistě bílé nebo v kombinaci bílý lak - dřevo. * Zde najdete více fotografií:**

konferenční stolky

Nezapomenutelný bronz

Nucleo – tedy designérská značka z Itálie (Piergiorgio Robino + Gabriele Bagnoli) vytvořila pro Nilufar Gallery, vystavující na Milano Fuorisalone 2013, limitovanou kolekci konferenčních stolků Cages. Kovová konstrukce s vetknutými policemi z patinovaného bronzu. Jde vlastně o 3D funkční umění.