Příliv světla

Dostatek denního světla lichotí každému interiéru, který díky němu působí přívětivě a optimisticky. Pokud okna nabízejí atraktivní výhledy a nejsou orientována na jih, obejdou se bez textilní dekorace. Zde příliv přirozeného denního světla ještě násobí světlé stěny i podlaha. Protože čistě bílá může působit studeně, zvolil architekt na stěny světlounce šedou výmalbu a na podlahu betonovou stěrku ve stejném odstínu, který prostor nenápadně protepluje.

ČTĚTE TAKÉ:

Pestrý koberec

Lehce fádní výraz neutrálního minimalistického základu odvážně oživuje kusový koberec. Jeho pestrobarevný geometrický vzor je doslova nepřehlédnutelný a spontánně přitahuje pozornost. Koberec interiéru dodává bezstarostný výraz a osobitý styl. Jeho barvy jsou sice syté a výrazné, ale dokonale spolu ladí a světlými pruhy přirozeně navazují na barevnost konstrukcí. Cihlovou, hořčicově žlutou i ocelově šedou designér působivě zopakoval na doplňcích.

Neutrální barevnost

Světlý a neutrální nábytek nemá žádné ambice hrát hlavní roli – tu velkoryse přenechal koberci, kterému vytváří dokonale nenápadné pozadí. Také potah sedačky je šedý, jen o tón tmavší nežli podlaha, od které se díky němu lehce „odráží“. Barva potahu je navíc velmi praktická, objemný solitér postavený přímo proti oknu opticky odlehčuje a zmenšuje kontrast s přicházejícím denním světlem. Konferenční stolek nahradil praktický víceúčelový taburet.

Nábytková sestava

Nábytková sestava v kombinaci umírněných barev přirozeně zapadla do zvoleného konceptu. Bílé korpusy a čela zásuvek sestavu odlehčují a nechávají ji na světlounce šedém pozadí zazářit. Ačkoliv béžová dvířka nejsou o mnoho tmavší nežli pozadí, dodávají celku hloubku a svým vysokým leskem vnášejí do moderního interiéru nádech luxusu. Zářivý lesk povrchů akcentuje světelný LED pásek efektně nasvětlující zeď za televizí.

Barevné detaily

Barvy z koberce designér efektně zopakoval na několika doplňcích: ocelově šedá se objevila na kulatém taburetu, který poslouží jako odkladní prostor, podnožka nebo rezervní místo k sezení. Cihlově červenou společně se žlutou najdeme na dekoračním polštářku na sedačce, zatímco hořčicově žlutá poutá pozornost k válcové váze v osvětlené vitríně. Sbírka váz a průvod zvířátek z překližky pokračuje i na otevřené polici, kde vytváří svéráznou a originální dekoraci.