1. Efektní vzor

Černobílý koberec opakuje základní nastavené kontrastní schéma a zjemňuje ho drobným měřítkem vzoru. Efektně proužkovaný vlněný koberec Ikea Stockholm Rand 170 x 240 cm stojí v Ikea 3990 Kč. Volba tohoto koberce vyvolá nezbytnou výměnu polštářků – lépe ho doplní drobně kostičkovaný polštář Ikea Stockholm ze stejné série. Podobný výraz získá interiér s hladce tkaným čtvercovým kobercem Lappljung Ruta (200 x 200 cm), který oživuje barevný lem. Prodává ho Ikea za 1490 Kč společně s polštářem ze stejné série s atraktivním rozměrem 40 x 60 cm.

JAK SE VYHNOUT DALŠÍM CHYBÁM V INTERIÉRU:

2. Luxusní kůže

Kvalitní dřevěnou podlahu, dýhovaný nábytek a dvojici kožených sedaček přirozeně doplní kožený koberec. Exoticky působící kůže zebry rozvíjí kontrast mezi černou a bílou rozvernou hrou nepravidelných pruhů. Kůži s odvážným a nepřehlédnutelným vzorem prodává A15 za cenu lišící se dle typu a rozměru konkrétní kůže. Decentní a jemnou formou rozvíjí hru černo-bílý koberec Bueno sešitý z drobných čtverečků hověziny namíchaných plynule od bílé až po tmavě šedou. Koberec s rozměrem 170 x 240 cm prodává BoConcept za 36 650 Kč.

3. Veselé barvy

Mládí a optimismus vnesou do interiéru další svěží a veselé barvy. Velkorysý vzor koberce Xian Comic od Carpet Designu obohatí stávající barevné schéma dvěma příbuznými odstíny tyrkysové, které by se měly objevit také na nových polštářcích (cena za 170/240 cm je 15 300 Kč). Pravidelný rastr koberce Stella Blanket krémovým podkladem navazuje na neutrální barevnost dřevěné podlahy a navzdory své pestrosti si zachovává elegantní výraz. Jeho hvězdičky si skvěle rozumí s designovými hodinami (cena za rozměr 170/240 cm je 21 660 Kč).