Tento dům byl původně postaven jako samostatná budova a jeho vnitřní prostory byly zařízeny už při jeho stavbě. Dnes už proto logicky působily poněkud staromódně. A to nebyl pro nové majitele, jimiž jsou novomanželé, kteří se zde rozhodli začít společný život, ten správný a vysněný styl jejich nového domova.

ČTĚTE TAKÉ:

Na pomoc si proto v roce 2013 přizvali interiérové designéry ze společnosti Z-AXIS DESIGN. Ti jim poradili nejen s výběrem a laděním barev, ale také s volbou nábytku a doladěním i těch nejmenších detailů.

Celková obytná plocha je sice dostačující, ale rozhodně nemůžeme hovořit o prostorovém zázraku. Manželé mají k dispozici 74 metrů čtverečních na dvou patrech. Ani výška jednotlivých místností nedovolila designérům konat zázraky (ani praktické mezipatro). Přesto si vystačili s tím, co se jim nabízelo.

Vzhledem k omezenému prostoru zvolili designéři ve společenských prostorech bílou barvu jako podklad. Hlavní stěnu, přímo proti krémové sedací soupravě, zvýraznili metalickou modrou barvou. Protější bílou stěnu pak rámuje světlezelený pruh, jehož účelem je opticky oddělit obývací prostor od kuchyně. Tu lze v případě potřeby nakonec oddělit i fyzicky za pomoci posuvného skleněného panelu z tmavého skla.

V patře nad obývací částí je umístěna ložnice. Tady designéři vsadili na umírněnější barevné variace. Stěny i doplňky mají vyvolávat pocit klidu a harmonie.

Foto: Z-AXIS DESIGN