Klika od Švéda

Kolekce interiérového kování TWO je dílem světově renomovaného holandského designéra Pieta Boona. Ten do ní implementoval lásku k naturálním materiálům a jeho tvůrčí rukopis v podobě důrazu na detail a technického vzhledu. Kliky a držadla TWO se vyznačují funkčností, komfortem, nadčasovostí a dlouhou životností. Kombinace saténové nerezové oceli a dubového dřeva nabízí netradiční styl. S různými barevnými variantami docílíte dokonalého estetického propojení s vaším interiérem. Nábytkové kování vhodné do kuchyní: broušená nerezová ocel / černě mořené dubové dřevo nebo broušená nerezová ocel / dubové dřevo. Doporučená cena: 4 743 Kč včetně DPH. Dostupné v různých rozměrech na www.tiracs.cz.

Kam s kolem?

Nejeden cyklista řeší čas od času problém, kde uskladnit svoje kolo. Na trhu sice existuje řada nejrůznějších držáků, ne všechny ale splňují požadavky na vzhled, praktičnost a jednoduchost.

Všechny tyto vlastnosti a očekávání splňuje nový stylový držák kola na stěnu, který nedávno představila společnost Tern. Minimalistické chytré řešení s matným stříbrným povrchem odpovídá současným nárokům na vzhled doplňků v moderním interiéru.

Držák je vyroben z jednoho kusu odolného hliníku a unese kola až o hmotnosti 18 kg s šířkou řídítek až 64 cm. Gumové koncovky drží kolo perfektně na svém místě. Výřezy mohou dobře posloužit jako místa pro zavěšení ramínka s oblečením nebo jiných drobností. Součástí balení je dokonce i kompletní sada pro montáž do betonových a dřevěných zdí. Jedinečný držák zakoupíte za 1890 Kč včetně DPH.

Potiskněte si podlahu

Švédský výrobce dřevěných vícevrstvých podlah značky Kährs totiž nabízí unikátní možnost potisku dřevěné podlahy individuálním motivem. Výrobce doporučuje tisknout například hesla, jména, názvy či jednoduché jednobarevné obrázky. Vybírat lze ze všech dekorů podlah Kährs s olejovanou povrchovou úpravou. Většinu lamel je navíc možné umístit nejen na podlahu, ale také jako obklad stěn. Kromě dodání vlastního motivu jsou k dispozici dvě universální šablony potisku, ve stylu vína nebo s motivy kávy a čaje. Pokud máte nápad, jak potisku osobitě využít, stačí se obrátit na společnost Kratochvíl parket profi, s. r. o., kde vám poskytnou potřebné informace.

Tisk probíhá přímo na dřevo, nikoli na papír. Tón podkladu tedy není bílý, avšak v odstínu dřeviny, z tohoto důvodu nejsou pro tisk nejvhodnější motivy s jemnými přechody jako fotografie či kresby. Tlak tisku může u těchto jemných detailů klesnout, proto je lepší se podobným motivům vyhnout. Ideální jsou zejména jména, názvy, nadpisy, hesla, emblémy, vektorová grafika a v komerčním sektoru samozřejmě loga. Jedinou důležitou podmínkou je, aby zákazník měl na vybrané motivy autorská práva či souhlas na jejich použití od vlastníka práv.

Houbička na svém místě

Přísavky neustále odpadávají a vrtat do kachliček se vám nechce? Spolehněte se na sílu magnetu, který všechny neposedné předměty udrží pěkně při zdi. Magnetický držák Sponge můžete využít i do nerezového kuchyňského dřezu, kde podrží třeba odkapávající houbičku. Cena na Bonami.cz: 439 Kč

Famózní sklo v koupelně

Skleněná umyvadla vypadají křehce, ale ve skutečnosti jsou vyrobena z bezpečnostního tvrzeného skla. „Běžné drobné nárazy umyvadlo nepoškodí. Pouze pokud ho zasáhnete opravdu silně, utvoří se v místě nárazu prasklina. V žádném případě se ale nerozpadne na kousky, protože je opatřeno speciální povrchovou úpravou. Podobně jako u skla v automobilech se sklo neroztříští a stále drží tvar,“ uvádí Petr Laube z firmy Keramika Soukup.

Umyvadlová skříňka, série Creta, výrobce: Salgar, šířka: 100 cm, provedení: bílé, umyvadlo: sklo IBERIA black, prodává Keramika Soukup za 19 034 Kč

Pohoda v novém ušáku

Stylový a praktický sedací nábytek je v našich domovech důležitým prvkem. Měli bychom jej vybírat nejen s ohledem na vizuální stránku, ale i na pohodlí a praktičnost. Firma ART-STYLE se specializuje na zakázkovou výrobu a dovoz nábytku. Každý kus nábytku z jejich nabídky lze vyrobit v různých rozměrech a povrchu, dle individuálních potřeb a přání zákazníka. Katalog firmy ART-STYLE naleznete na stránkách www.art-style.cz, produkty jsou k dostání také v e-shopu www.art-meridian.cz. Nám se líbí třeba kožené křeslo ve stylu První republiky, které stojí 18 500 Kč.