Skandinávský design, který není ze Skandinávie

Masquespacio není sice severská značka, ale představila nová křesla a lavici, které bychom sem mohli v klidu umístit. Křesla se jmenují Oslo Chair a vyznačují se výrazně minimalistickým pojetím. Jejich jednoduchý design asi nejlépe charakterizují přímé nohy, které vyniknou z bočního pohledu. Sedák i opěradlo jsou vypolstrovány a potaženy barevnou látkou.

Stejná firma navíc ukázala i lavičku s názvem Valentino, která má pět barevných podsedků v různých kombinacích. Samozřejmě, že se můžou barvy měnit podle přání zákazníka. Ale podsedky jsou pevné.

Superstůl

Designérské studio Desnahemisfera navrhlo pro Donar d.o.o. supermoderní stůl. Jeho hladká bílá deska je vypodložena sloupem, který jako by byl vytvořen ze špalíků dřeva. Ale není. Ukrývá klasické zásuvky. Co je na stolu zajímavé, je, že má v desce i zakomponovaný prostor pro dobíjení mobilů. Ale nikoliv na klasický port, ale bezkontaktně. Takových mobilů na trhu moc není, ale mají se stále více rozšiřovat.

Pin-up girls

Rumunská designérka Cristina Bulat navrhla velmi zajímavou kolekci ložnicového nábytku v retrostylu inspirovaném dívkami z plakátu padesátých a šedesátých let minulého století. Nová kolekce se tak jmenuje Unbutton Collection, podle vrchního rozepnutého knoflíčku. V nabídce jsou noční stolky (55 x 45 x 35 cm) a prádelník (70 x 100 x 40 cm). Líbil by se vám takový nábytek ve vaší ložnici?

360 poliček

V jednoduchosti je krása. To poznáte na první pohled na poličkách od průmyslového designéra Luka Pirnata s názvem 360 Shelf. Poličky jsou upevněny na otočném závěsu, takže se mohou natočit podle potřeby. Vizuální efekt je tak opravdu ohromný. Uložit do poliček lze nejen knihy, ale i třeba nádobí. Konstrukce je ze dřeva, závěs je ze solidního kovu. Pokud se vám tenhle nápad líbí, můžete ho podpořit na oficiálních kickstarter stránkách.