Pokud se v domě nebo bytě najde volná místnost, pak je na místě zapřemýšlet, jestli by nemohla sloužit jako herna. „Hrát si s kamarády doma obohatí nejen děti, které kontakt s jejich vrstevníky rozvíjí, ale výhodná je i pro jejich rodiče, kteří se už nemusí strachovat, s kým a kde se jejich potomek ve volném čase baví – a to je v dnešní době opravdu k nezaplacení,“ potvrzuje Šárka Richtrová ze studia Viabel, které se na vytváření dětských pokojů specializuje.

Navíc herna vlastně může být jeden z budoucích dětských pokojů. Malé děti ještě mohou a vlastně by i měly spát společně, aby se nebály. Až v pozdějším věku, například při nástupu do školy, je jejich potřeba soukromého prostoru větší, takže lze snadno hernu předělat na samostatný pokoj.

Židle? Nuda!

Děti nevydrží dlouho sedět na jednom místě, potřebují se hýbat, ale i pošťuchovat a povalovat – takže jim to dopřejte. Společnost menších dětí usadíte na malé židličky nebo barevné dřevěné sedáky, ty větší ocení třeba měkký sedák Bool. Hravý sedák Bool připomínající přerostlý tenisák je k mání v mnoha barevných kombinacích, s pracím potahem a ve třech různých velikostech. Cena od 3 960 Kč na www.viabel.cz

Zábavné odpoledne

V pokoji nemusí být jen stůl na psaní úkolů. Pokud máte v pokoji dost místa, měli byste se zamyslet nad tím, jestli neinstalovat do pokoje i stůl, kam by si mohly děti sednout společně. Místo, kam si mohou odložit svačinu, kde dělat společně domácí úkoly nebo kde si malovat. Jako příklad máme stabilní, dobře navržený stůl značky ASORAL, je celý z bukového dřeva a vejdou se pod něj šikovné zasouvací sedáky. K dostání ve dvaadvaceti odstínech, horní deska může být hranatá i kulatá. Cena 13 405 Kč.

Chytrá postel

Přespat v rodině kamarádky nebo kamaráda přes noc je dobrodružství, které milují snad všechny děti. Ve tmě před usnutím se toho dá přece tolik zajímavého probrat! I k tomu slouží „chytrá postel“ s výsuvným lůžkem pro občasné návštěvy. V pokoji šetří místo a skrývá se pod ní ještě další úložný prostor. Postel z kolekce Roomplanner značky ASORAL je k dispozici ve studiu Viabel.