Stůl jak mlýn

Tohle je stůl, který je unikát. Tedy může být stejně unikátní i váš stůl, pokud si ho objednáte u Studia Renier Winkelaar. Inspirace byla ve starých mlýnicích, kde všechno bylo vytvořeno ze dřeva. Krásného, voňavého, proschlého… Všechno, včetně převodů, transmisí, excentrů…

A tak udělali ze starého a letitého dřeva stůl, který má spoustu krásy, vůně i technických detailů převzatých z této doby. Například roztahování stolu se děje pomocí ozubených dřevěných kol. Hřebíky či šrouby byste tady hledali marně. Je to prostě klasika jak ze starých časů.

CRAFT 2.0 by studio renier winkelaar from studio renier winkelaar on Vimeo.

Hexa

Stůl s názvem Hexa je variabilní přesně podle toho, jak vy potřebujete. Dřevěná konstrukce s výsuvnými laminovanými díly může být postavena přesně podle vašeho barevného i rozměrového schématu. Takže pak přijde návštěva a nemá si kam odložit kafe… neexistuje. Prostě se stolek vysune a… Nápad je to fantastický, i vzhledem k tomu, že se dá tento stůl dát jak do obývacího pokoje, tak i do dětské ložnice, aby si měly děti kde hrát. Hexu najdete na ResourceFurniture.

Skládací židle trochu jinak

Jsou židle skládací a skládací. Ano, můžete mít židle, které vezmete do jedné ruky, klepnete do nich a ony se složí do placky, kterou zasunete za skříň. Tahle od Paula Loebacha s názvem PEG taková není. Tady si ji musíte poctivě složit z jednotlivých dílů. Vzít, zasunout, otočit – opakovat. Není to tak jednoduché, ale známe spousty lidí, kteří raději budou mít židli s duchem než skládací unifikátory.

Pocit soukromí

Každý někdy potřebuje mít trochu soukromí. Někdo ho potřebuje cítit i doma. Pro ně je určena sedačka s příznačným názvem Orwell od Álvaro Gouly a Pabla Figuery. Kabinová konstrukce není nijak náročná. Jde vlastně o dřevěnou kostru s vysokými zády a pevným jedním bokem, kam se jednoduše pomocí suchých zipů připevní bočnice a také zakrývací roletky. Ty se mohou spustit, a vytvoří tak soukromí, jak ve stanu z dětských let.

Pohodlí i pro zvířátka

Proč bychom měli být v luxusu a pohodlí jen my. Zkuste svým milovaným domácím mazlíčkům pořídit také něco lepšího. Třeba od Pet Lounge Studios některá visutá lůžka nebo luxusní divany. Zvlášť Bambú Hammock vypadají fantasticky. Zavěšené lehátko se přizpůsobí tvaru těla zvířete. Navíc se dá taková postel jednoduše sejmout a vyprat.