Do kanceláře či pracovny

Je jedno, zda chcete zařizovat pracovnu, nebo kancelář. Vždy je zapotřebí dobrý nábytek, který má vše, co má mít, abyste se cítili pohodlně.

Pracovní stůl je srdcem každé takové místnosti, proto si při jeho výběru dejte opravdu záležet. Retro nadčasový design, kvalitní provedení z dubového dřeva a chytré vychytávky jako třeba malá škvíra na kabely – to jsou věci, které vám budou každý den zpříjemňovat práci.

Nebo třeba police na knihy a doklady. Nábytek Ekomia kombinuje kouzlo minimalistického designu a myšlenku ekologického přístupu. Takové sympatické hodnoty jen tak ledajaký nábytek nemá, co říkáte? Mimochodem, všimli jste si, že možnosti knihoven jsou neomezené? Neztratí se ani v předsíni nebo v kuchyni.

Uvedený nábytek můžete koupit na Bonami.cz za 8 499 Kč (stůl nahoře), 10 699 Kč (knihovna vpravo), 11 499 Kč (stůl vpravo).

Židle, která ladí

Výsledek spolupráce finské značky Artek a německého designéra Konstantina Grcice právě dorazil na český trh: moderní dřevěná židle Rival.

Na první pohled nevšedně vyhlížející židle, která byla letos představena na mezinárodním veletrhu IMM v Kolíně nad Rýnem, zaujme zejména šíří možností jejího využití. Díky všestrannému vzhledu může snadno fungovat jako židle k jídelnímu stolu, do sdíleného prostoru kanceláře nebo jako oživení veřejného prostoru, kavárny či knihovny.

Židle se skládá z ohnutých dřevěných lamel, které jsou charakteristickým prvkem značky, sedací části potažené speciální 3D-Knit textilií a oblé spodní částí, která je připojena k pevným březovým nohám celého kusu. Židle Rival je velmi důmyslně konstruovaná – pod sedací částí se ukrývá sofistikovaný a na první pohled neviditelný mechanismus, který zajišťuje její otáčení. Značka Artek, která se před necelým rokem stala součástí švýcarské společnosti Vitra, tak představuje moderní a svěží pohled na klasickou dřevěnou židli.

Světoznámí skláři založili vlastní studio

Jitka Kamencová Skuhravá, uznávaná česká designérka, zakládá spolu se svým manželem Tomášem Kamencem studio Jitka Skuhravá Glass. Na české scéně se tak objevuje duo sklářských návrhářů, kteří mají zkušenosti s velikými projekty na mezinárodní scéně.

Společně vnukli podobu desítkám unikátních instalací po celém světě. Mezi ně patří mimo jiné také monumentální skleněné plastiky v dubajském metru přezdívané „Medusy“ a světelná instalace “INFINITY” pro Český dům na olympijských hrách v Londýně. V Čechách jsou k vidění například plastika „Mist“ ve Slovanském domě a zářivé skulptury „Bamboo“ v nově otevřeném developerském projektu skupiny PENTA – Florentinum.

My vám tady představujeme třeba mísu COVE v provedení smoke.

Tradice v postelích

Jméno Johann Malle je spojené už více než sto let s ručně vyráběnými postelemi. Jejich příběh začal již roku 1913, kdy se německý sedlář a obuvník Johann Malle se svým bratrem Václavem přestěhovali z Německa do Podkrkonoší. Zde začali vyrábět z tradičních přírodních materiálů postele a matrace pro náročnější klientelu. Růst značky přerušily až druhá světová válka a éra komunismu. V současnosti se potomci rodiny Malle navrací k odkazu svých předků a obnovují tradici, dobrou pověst, kvalitu, trvanlivost, cechovní minulost a použití přírodních materiálů.

Postel Johann Malle je vyrobena z dubového masivu. Pro zvýšení pružnosti je rám postele opatřen speciálním pružinovým boxem obaleným bavlněným rounem a lněným filcem. Čelo postele je poločalouněné luxusní žakárovou bavlněnou látkou. Matrace a svrchní podložka postele jsou vyrobeny z kvalitních pouze přírodních materiálů, jejichž základ tvoří bavlna, koňské žíně, přírodní kaučuk a lněné vlákno, které jsou nejen hypoalergenní, ale zajišťují pružnost a prodyšnost, akumulují teplo i dokonale odvádějí vlhkost.

Cena odpovídá jejich exkluzivitě. Postele Johann Malle jsou k dostání od 189 000 Kč včetně DPH.

Myslete na slunce

Už nyní byste měli myslet na to, jak se nejlépe ochránit před letním sluncem a také jak v noci zamezit nechtěným pohledům do interiéru.

Látkové rolety prošly z dob panelových hnědých a šedých otřesných velkoinstalací proměnou, že byste je nepoznali. Letos jsou v módě potisky rolet spíše v pastelových barvách, s obrazcovými či květinovými motivy.

Zkuste třeba interiérové rolety Isotra, které v noci ochrání před září pouličních lamp a ve dne zase dokonale pohltí ostrý sluneční svit. V každém případě s nimi získáte elegantní a plně funkční doplněk interiéru, který umocní atmosféru vašeho bytu.

Na fotografiích můžete vidět roletu Presto Kid Nemo o velikosti odhadem 0,8 m x 1,7 m: cena za 1 ks rolety s látkou je 865,40 Kč bez DPH. Spodní fotografie představuje roletu Primera BO s plně zatemňující látkou. Velikost odhadem 0,8 x 1,2 m: cena za 1 ks s látkou Primera BO: 1062 Kč bez DPH.

Napište to měkce

Velká, třiceticentimetrová látková nebo čtyřiceticentimetrová plyšová písmena Typoland jsou precizně ušita z kvalitních materiálů, jsou měkká a stylová, s jejich pomocí zútulníte každou ložnici nebo obývací pokoj raz dva. A není třeba se zaměřovat jen na tyto místnosti. Iniciály, jména nebo oblíbená slova sestavená z písmen rychle promění jakoukoliv místnost v bytě v osobitý pokoj – od předsíně po terasu.

Nyní jsou k dostání všechna písmena abecedy v několika provedeních a barvách u české značky Typoland.

Nafouknout a sednout

Vše, co potřebujete, je vzduch! Stačí jen nafouknout a křeslo vám poskytne veškeré pohodlí, jaké si jen přejete! Chcete si svého sedacího kamaráda přenést jinam? Žádný problém! Stačí vyfouknout, složit a své křeslo si odnesete, kamkoli budete jen chtít! Neuvěřitelně přizpůsobivý CH-AIR je dodáván ve třech barvách: matná bílá, matná stříbrná a matný antracit, které si můžete zkombinovat podle vlastní chuti s polštáři v šesti barvách! Díky pohodlné formě sezení se budete cítit jako král na trůnu opravdu kdekoli a kdykoli! Designér nafukovací kolekce Fatboy Alex Bergman vymyslel jako malou pozornost k vašemu CH-AIR originální vak, který si můžete vyplnit pískem nebo oblázky. Potom vak použijte jako kotvu, abyste měli jistotu, že váš CH-AIR zůstane přesně tam, kde ho chcete mít!