Příznivců a odpůrců těchto barev je mnoho. Někomu se nelíbí, že bílá je nepraktická, že se všechno rychle špiní, že je studená... Opačný pól ji vyzývá jako jediný útěk od přeplácaných interiérů, milují ji pro čistotu, eleganci a efektnost.

A černá? Ta je na tom podobně, jen tu asi dost převažují lidé, kteří ji v interiéru nemusí. Ale to je škoda. Černá dokáže třeba právě v kombinaci s bílou nebo se světlým dřevem nádherné efekty.

Tak se pojďte podívat na to, jak černá a bílá v interiéru vypadají, jak se dají použít a jak to vypadá, když s nimi pracují třeba profesionální designéři. Ve velké fotogalerii s 60 fotkami uvidíte obývací pokoje, koupelny, kuchyně i ložnice.

Podívejte se na šedesát fotografií plných nápadů a inspirace bílou a černou barvou

Jen připomínáme, že už jste u nás měli možnost vidět v seriálu světlé dřevo a tmavé dřevo. Pokračovat budeme stylem Provence a vůbec Středomořím a na závěr si dáme veselé syté pastelové barvy.

Tady jste mohli prohlížet interiéry ve světlém dřevu

A tady byly nádherné interiéry s tmavým dřevem

A kdo si myslí, že černá a bílá by se mu v jeho bytě či domě líbily, ten má možnost pořídit si spousty věcí. Namátkově vybíráme několik zajímavých nabídek od českých firem, kde nějaké věci (od dveří až po porcelán) prodávají.

Pokud chcete ladit do černé a bílé, máte možnost třeba pořídit: