Někdo tomu říká středomořský styl, jiný zase Provence. Ono je to vlastně jedno. Vykouzlit úžasnou atmosféru krásnými barvami, bílou, doplňky a vším, co by jinde vyhodili, to je prostě styl lidí, kteří mají slunce nad hlavou i v duši.

V našem seriálu o interiérových inspiracích má tenhle styl svou nazastupitelnou roli. V Česku je možná stejně příznivců tohoto efektního stylu, jako vyznavačů dřeva v interiéru. A navíc se tito lidé prolínají, a vytvářejí tak ohromnou skupinu, která by se nejraději odstěhovala někam na úbočí nad Azurové pobřeží, na zahrádce pěstovali levanduli a vistárie a po obědě si vždy sedli s kafíčkem v ruce na terasu a dívali se na lodě plující po zlatomodrém moři.

Přes padesát úžasných středomořských interiérů:

A kdybyste hledali něco, abyste inspiraci proměnili ve skutečnost, tady je fotogalerie pár nápadů na věci, které se prodávají u nás:

Inspirace v Česku

Jen připomínáme, že už jste u nás měli možnost vidět v seriálu světlé a tmavé dřevo a také něco pro vyznavače černé, bílé a jejich kombinací. Příště pak nabídneme výrazné pastelové barvy, které dokážou zahřát jakýkoli interiér.

Související články